Yölintu-yhtyeestä erotettu Matti Silmu rajusta rahariidastaan Simo-veljensä kanssa: ”Asiaa käsiteltiin jo säälittävässä tuomioistuimessa!”

Uutiset | 05.08.2019 12:02

Yölintu-orkesterin solisti ja keulakuva Simo Silmu, 41, ja vuonna 2017 lähtöpassit yhtyeestä saanut pikkuveli Matti Silmu, 40, joutuvat ratkomaan kiistaansa käräjillä syyskuussa.

Jo vuosia muhineessa eripurassa veljekset ovat erimielisiä sekä rahasta että potkuista.

Lue myös: Raju veljesriita rahasta! Yölinnun Simo ja Matti Silmu joutuvat käräjille!

Simon asianajaja Heikki Sillanpää vahvistaa Seiskalle, että katkerassa veljesriidassa on kyse Simon saatavista ajoilta, jolloin Matti oli vielä bändissä.

– Niistä veloista, joista he ovat yhdessä vastuussa ja joita käytännössä Simo Silmu on yksin maksanut, asianajaja tarkentaa.

Sillanpään mukaan Matti Silmu on myöntänyt kaksi eri velkaansa, summiltaan noin 11 000 ja noin 18 000 euroa. Yhteissumman päälle tulee vielä oikeudenkäyntikulut.

– Mun ja Matin yhteistyö olisi jatkunut, jos yhteisten lainojen maksaminen yhdessä olisi luonnistunut, Simo Silmu sanoo vierellään vaimonsa Päivi Silmu.
Mun ja Matin yhteistyö olisi jatkunut, jos yhteisten lainojen maksaminen yhdessä olisi luonnistunut, Simo Silmu sanoo vierellään vaimonsa Päivi Silmu

 

Lue lisää: Yölintu-veljesten rahariita eskaloitui: Simo Silmu vaatii Matti-veljeltään korvauksia oikeudessa – asianajaja: Simo maksanut yksin yhteistä lainaa!

Toinen veljesten riita koskee sitä, oliko Matin ”irtisanominen” yhtyeestä laiton.

Matti hakee 60 000 euron korvauksia ansionmenetyksistään. Simo kiistää pikkuveljensä vaatimukset.

Lue lisää: Veljekset oikeuteen! Yölintu-yhtyeestä erotettu Matti Silmu vaatii Simo-veljeltään 60 000 euroa – asianajaja: ”Heidän välinsä ovat pahasti tulehtuneet!”

”Säälittävä tuomioistuin”

Simo on avannut kiistan syitä julkisella Facebook-päivityksellä. Hän ei halunnut kommentoida asiaa enempää Seiskalle.

Perimmäisin syy mun ja Matin teiden eroamiselle oli se, että Matti ilmoitti ykskantaan, että ei suostu maksamaan yhteisiä lainojamme yhdessä pois. Tästä syystä joudun nyt oikeusteitse vaatimaan Matilta omaa osuuttaan sitä mukaa kun itse maksan, Simo kertoo Facebookissa.

Yölinnusta lähtöpassit 2017 saanut Matti Silmu vaatii veljeltään 60000 euron korvauksia tulonmenestyksistä. Kuva on toukokuulta 2018, jolloin Matti haki tuloksetta lähestymiskieltoa Simolle.
Yölinnusta lähtöpassit 2017 saanut Matti Silmu vaatii veljeltään 60000 euron korvauksia tulonmenestyksistä. Kuva on toukokuulta 2018, jolloin Matti haki tuloksetta lähestymiskieltoa Simolle.

 

Matti Silmu ei halunnut kommentoida asiaa kuin vastaamalla tekstiviestiin seuraavasti:

– En halua kommentoida asiaa. Asiaa käsiteltiin jo eilen Noormarkun / Porin omassa säälittävässä tuomioistuimessa ja pelkillä "faktatiedoilla", Matti viestittää Seiskalle viitaten Simon 23.7. tekemään Facebook-päivitykseen.

Asiaa käsitellään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa 3.–4. syyskuuta. Päätös asiasta annetaan todennäköisesti syyskuun lopulla.

Silmujen käräjäkiistasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!