fbq
Uutiset
17.12.2020 10:39
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Oku ja tuomas
Yllätysuutinen! Tylysti kenkää saaneen radiojuontajan tilalle kaksi alan konkaria - Oku Luukkainen ja Tuomas Rajala aloittavat HitMixillä
Uutiset
17.12.2020 10:39
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Kotimaisessa radiomaailmassa on ollut suuria muutoksia lähikuukausina, kun monet radiojuontajat ovat ilmoittaneet jättävänsä pestinsä tai saaneet potkuja. 

Koko muutoskierre alkoi kahdesta uutisesta 30. marraskuuta.

Tuolloin radiotähti Oku Luukkainen, 35, kertoi lopettavansa työnsä Radio Nova -kanavan Retroperjantai-ohjelmassa. Samana päivänä HitMix-radiokanavan iltapäivälähetysten juontaja Kimmo Sainio, 41, kertoi saneensa potkut Instagram-tilillään.

Lue lisää: Sokkipotkut! Juontaja Kimmo Sainiolle tylysti kenkää Sanoman radiokanavalta - julkaisi avoimen tilityksen: "En voi kuin ihmetellä"

Nyt on selvää, että asioilla oli yhteys, sillä Oku aloittaa HitMix-kanavalla ensi helmikuun alussa. Oku tulee juontamaan kanavan iltapäivälähetyksiä ja erikoisohjelmaa perjantai-iltaisin nimellä Retroradio. 

- Perjantai-illoista on tullut osa mun identiteettiä, ja mä tiedän mitä ihmiset haluaa kuulla perjantaisin. Ja sitä myös tarjoan HitMixillä! Sytyn ajatuksesta, että saan viihdyttää samalla, kun ympäri Suomen saunat ja paljut syttyy. Jengillä on asiaankuuluvat juomat ja meininki on iloinen, Oku kertoo Sanoman tiedotteessa.

20180607 HELSINKI. KAIVOPUISTO. Oku Luukkainen. PHOTO: ATTE KAJOVA

Muutoksia

Muutokset eivät koske kanavalle pelkästään iltapäivälähetyksiä, koska kanavan päivittäinen juontaja paletti sekoitetaan täysin. 

HitMixin aamuohjelmaan tulee radiokonkari Tuomas Rajala, joka aloittaa Alma Hätösen juontoparina 11. tammikuuta. Aamuohjelman toinen juontaja Joonas Vuorela siirtyy keskipäivälähetysten vetäjäksi. 

Lue myös: IS: Sami Kurosen ura Radio Aallon aamujuontajana yllättäen ohi - "Vähän isompi muutos"

Kanavalla vaihtui myös ohjelmapäällikkö. Uutena kanavan päällikkönä on Petra Piipari, joka on työskennellyt pitkään Bauer Medialla, viimeisimpänä Radio Novan vastaavana tuottajana.

Tuomas rajala
HitMix-kanavan tuleva aamujuontaja kesällä Olet mitä syöt -ohjelman pressitilaisuudessa. 

Juontajia katoavat

Nelonen Median radiokanavilta on kadonnut monet tutut radiojuontajat. Yksi yllättävimmistä uutisista oli, kun Sami Kuronen kertoi lopettavansa Radio Aallon aamujuontajana. Pian samin uutsien jälkeen Sanoma tiedotti koko kanavan lopettavan, ja tilalle tulee Me Naiset Radio.

Samin lisäksi HitMix- ja Helmiradio-kanavien juontajat Ari Hursti ja Kimmo Sainio saivat yllättäen potkut. 

Lue myös: Neloselta jälleen yllättävä radiopommi: Radio Aalto loppuu – muuttuu täysin naisten kanavaksi! 

Suosittu juontaja Ellen Jokikunnas puolestaan lähti itse vakituisen radiotyön parista ainakin toistaiseksi. Ellen ja Ari juonsivat viimeiset lähetyksensä Helmiradiolla viime viikon perjantaina. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helmiradio (@helmiradio)