Vain Seiskassa!

Yllätyskäänne! Välimatka Sofia-rakkaaseen on jo 250 km - Niko Ranta-aho istuu nyt Mikkelin vankilassa: "Joskus eristys jatkuu oikeudenkäyntiin saakka"

Uutiset | 17.09.2019 11:03

Liikemies Niko Ranta-aho, 31, on istunut heinäkuusta alkaen tutkintavankeudessa Pasilan poliisivankilassa. Epäilyt törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta ovat niin vakavia, että hän on erittäin suurella todennäköisyydellä kiinni oikeudenkäynnin alkuun saakka.

Mikkeliin

Pasilan karut selliolot vaihtuivat maanantaina 16.9 astetta parempiin, sillä Niko on siirretty tutkintavankeuteen Mikkelin vankilaan.
Asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo, että Nikoa pidettiin Pasilassa poikkeuksellisen pitkään. 

- Poliisi haki oikeudelta poikkeusluvan sille, että päämiestäni voitiin säilyttää harvinaisen pitkään poliisivankilassa

Normaalisti tutkintavanki pysyy poliisin tiloissa viikon päivät ja jos tutkintavankeus oikeuden päätöksellä jatkuu, siirretään epäilty tavalliseen vankilaan. Poliisivankilassa esimerkiksi liikuntamahdollisuudet ovat tavallisia vankiloita tuntuvasti rajoitetummat ja olot muutenkin karummat.

Tällainen liikemies on törkeistä rikoksista epäilty Niko Ranta-aho: Sofia Belórfin avomiehellä on miljoonaomaisuus - tuttu pintaliitopiireistä!

Makeaa elämää. Kuva Nikosta ja Sofiasta vuonna 2018.

Poliisi ei ole kertonut tutkimastaan huumausainerikoskokonaisuudesta julkisuuteen paljoakaan, mutta tietoa on siitä huolimatta tihkunut mediaan.

Jutussa epäilyinä on Nikon lisäksi useita henkilöitä, joista yksi on MC-jengi Hells Angelsin voimahahmo. Seiska kertoi loppukesästä, että espanjalaislehden tietojen mukaan tutkinnan edetessä viranomaiset ovat takavarikoineet kokaiinia kymmeniä kiloja.

Mikä Nikon epäilty osuus kokonaisuudessa on, selviää vasta varsinaisessa oikeudenkäynnissä ensi vuoden alussa.

HS: Helvetin enkelien pomo mukana samassa epäillyssä rikosvyyhdissä Sofia Belórfin kanssa – kokaiini keskiössä!

Sofia

Suurin huomio jutussa on kiinnittynyt fitness-kaunotar Sofia Belórfin, 29, rahanpesuepäilyyn, joka lieveni jo heinäkuussa törkeästä tekomuodosta tuottamukselliseen. Tutkintavankeudesta vapautumisensa jälkeen (26.7) Sofia on viettänyt hiljaiseloa oikeudenkäyntiä odotellen.

Hänet on nähty Helsingissä ja myös entisellä kotiseudullaan Pohjanmaalla. Sofia palasi Instagramiin ja viestitti seuraajilleen voivansa hyvin. Periaatteessa Sofia voisi lähteä Suomesta pois, sillä häntä ei ole määrätty matkustuskieltoon. 

Ei kontaktia

Vankilassa istuva Niko-rakas voi asianajajansa mukaan "olosuhteisiin nähden hyvin".

Sofiaa hän ei kuitenkaan saa tavata tai pitää tähän yhteyttä. Viimeisen kerran pariskunta on jutellut heinäkuussa, ennen kuin poliisi iski.

- Haimme oikeudelta lievennystä yhteydenpidon rajoitukseen, mutta siihen ei suostuttu, Kaitaluoma kertoo.

Mikkelin vankilassa Niko on eristyksissä. Hänen ei anneta olla kontaktissa muihin vankeihin. Perheensä kanssa hän saa pitää jonkinlaista yhteyttä.

- Joskus eristys jatkuu oikeudenkäyntiin saakka, asianajaja Kaitaluoma toteaa. 

xx

Niko istuu Mikkelin vankilassa eristyksissä. Kuva: creative commons.

Seiska oli paikalla perjantaina 13.9, kun Nikon vangitsemisen jatkamista käsiteltiin Helsingin kärjäoikeudessa. Istunto pidettiin salaisena. Oikeussaliin marssi muutamia Helsingin huumepoliisin tutkijoita, mutta epäillyt tuotiin saliin takakautta. 

Nikon asianajaja tuli pitkäksi venähtäneen käsittelyn jälkeen käytävälle, ja kertoi Seiskan toimittajalle, ettei voi kertoa salin tapahtumista yhtään mitään.

Pihalla odottivat vankikuljetusautot, joiden tummennettujen lasien suojissa epäillyt kuskattiin takaisin selleihinsä.

zz

Teksti:Mia Jussinniemi, Pauli Poutanen
Kuvat:Atte Kajova, Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!