abdelrahman

Turun puukotusverilöylyä todistanut Ali pääepäillystä: Hän oli kuin villi-ihminen!

27.08.2017 10:31

Turun Kauppatorilla sijaitsevan Tori grilli ja kioski -grillin pitäjä Ali Rezgi oli töissä koko Suomea järkyttäneen Turun terroriteon aikana. Hän todisti verilöylyä ja yritti rauhoitella sokissa olleita silminnäkijöitä. Seiska tapasi Alin tapahtumien jälkeisenä päivänä hänen työpaikallaan.

– Täällä oli iltapäivästä paljon ihmisiä, ja hyökkäystä seurasi kauhea kaaos. Luulin aluksi, että kyse oli joukkotappelusta, koska tällä on ollut niitä aiemmin. Sitten eräs rouva sanoi, että naista on puukotettu. Näin hyökkääjän kaukaa. Hän oli kuin mielisairas villi-ihminen. Juoksi vain ja hakkasi puukolla. Huomasin, että useat ihmiset jahtasivat häntä. Heistä isompi osa oli ulkomaalaistaustaisia itsekin. Minäkin olisin halunnut lähteä hyökkääjän perään, mutta en kerennyt ja jäin auttamaan sokissa olleita ihmisiä, Ali kertoo. 

Ali Rezgi

– Lohdutin tilanteen läheltä nähnyttä naistorimyyjää ja annoin hänelle vettä. Hän itki vielä seuraavanakin aamuna ja kertoi, ettei ollut pystynyt nukkumaan, verilöylyä todistanut Ali sanoo.

Osoittautunut sankariksi aiemminkin

Ali on aiemmin osoittautunut sankariksi, sillä tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi hänelle toukokuussa hengenpelastusmitalin elokuun 2014 tapahtumien takia. Ali meni tuolloin väliin tilanteessa, jossa sekava mies puukotti naista. Sen lisäksi, että hän pelasti naisen hengen lyömällä veitsen hyökkääjän kädestä juuri ennen iskua, joka olisi todennäköisesti ollut kuolettava, hän otti tekijän kiinni. 

– Minä olen kurdi ja nähnyt paljon sotaa, joten väkivallan näkeminen on minulle eri asia kuin jollekin toiselle, joka on kasvanut täällä koko ikänsä rauhassa, Ali toteaa.
 

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Sami Sinokki

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!