fbq
Uutiset
20.10.2020 09:24
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan Toimitus
Totuus syöpää sairastavan Janita Lukkarisen voinnista paljastuu Seiskan koskettavassa minidokumentissa: ”Kuolen 27-vuotiaana – olen jo niin huonossa kunnossa”
Uutiset
20.10.2020 09:24
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan Toimitus

Parantumatonta syöpää sairastava Janita Lukkarinen, 27, kertoo sairautensa etenemisestä Seiskan koskettavassa minidokumentissa.

Janita sairastui imusolmukesyöpään vuonna 2018. Seuraavana vuonna hän luuli selättäneensä sairauden, mutta viime joulukuussa lääkäri ilmoitti sokkiuutisen: tauti oli palannut ja levinnyt lisämunuaisiin.

Kuluneen vuoden aikana Janita syöpä levisi, ja etäpesäkkeitä löydettiin molemmista munuaisista ja keuhkoista, keuhkojen välikarsinasta, vasemmasta lonkasta ja vatsalaukusta.

Syöpää ei hoideta enää muuten kuin kipulääkityksellä. Janitalla on käytössään kipupumppu, josta hän saa morfiinia.

Lue myös: Janita Lukkarisen syöpä jatkaa leviämistään – ”Vatsalaukkuni olisi voinut räjähtää”

Luuli syöpää lapseksi

Janita halusi kertoa sairautensa etenemisestä Seiskalle. Koskettava minidokumentti kuvattiin Janitan äidin luona Nurmijärvellä aikaisemmin tässä kuussa. Janitan äiti Jaana oli läsnä koko ajan ja valvoi kuvausta sekä tuki tytärtään.

- Vuonna 2018 minulla alkoi olla sellaisia oireita, että rintojani särki. Aluksi olin innostunut, että olisiko se lapsi. Ei se ollutkaan lapsi. Sitten minulta löytyi syöpä. Menin lääkäriin helmikuussa 2018, ja lääkäri nauroi, ettei ikäiselläni voi olla mitään rintasyöpää. Sitten uskoin siihen, ja se kevensi oloani, koska luulin kyseessä olleen rintasyöpä, Janita muistelee dokumentissa.

Lue myös: Kuolemaa odottava Janita Lukkarinen laihtui valtavasti ja teki yllätyspaluun someen - avautuu saattohoidostaan ja karusta nettikiusaamisesta: "He eivät jätä perhettäni rauhaan!"

Janitan kunto on romahtanut nopeasti, ja hän on viettänyt pitkiäkin aikoja sairaalahoidossa.

- Tulen kuolemaan 27-vuotiaana. Olen jo niin huonossa kunnossa.

Katso Seiskan koskettava Omin sanoin Janita -minidokumentti.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »