Uutiset

Törkeistä huumausainerikoksista epäillyllä Niko Ranta-aholla edessä pitkä oikeudenkäynti – asianajaja: Tulee kestämään noin kolme kuukautta!

22.09.2019 14:27

Niko Ranta-ahoa epäillään törkeistä huumausainerikoksista ja törkeistä dopingrikoksista. Poliisi epäilee, että rikokset on tehty Helsingissä 1.1.2017 alkaen ja että ne ovat jatkuneet aina siihen saakka, kun poliisi otti Nikon heinäkuussa.

Niko vangittiin heinäkuun 19. päivänä samaan aikaan avopuolisonsa Sofia Belórfin kanssa. Sofiaa epäiltiin törkeästä rahanpesusta, mutta vangitsemisoikeudenkäynnissä rikos- epäilyn nimike lieveni tuottamukselliseksi rahanpesuksi. Sofia valitti vangitsemisesta hovioikeuteen, joka määräsi hänet vapautettavaksi.

Niko vangittiin samaan aikaan avopuolisonsa Sofia Belórfin kanssa.
Niko vangittiin samaan aikaan avopuolisonsa Sofia Belórfin kanssa.

 

Suuri oikeudenkäynti

Niko Ranta-ahon lähisukulainen vangittiin kaksi viikkoa sitten epäiltynä samaan rikosvyyhtiin liittyvästä törkeästä rahanpesusta. Ennen vangitsemista Niko oli saanut tavata sukulaistaan.

Lähisukulaisen avustaja Kari Uoti valitti viime viikolla päämiehensä vangitsemista, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi valituksen ja sukulainen pysyy vangittuna.

Niko Ranta-ahon ja muiden rikoksesta epäiltyjen osalta syytteen nostamisen takarajaksi on määrätty 16.1.2020. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa muutamien viikkojen kuluttua syytteen nostamisesta.

Epäiltyyn rikosvyyhtiin on kytkeytynyt kymmeniä henkilöitä, joista osa on edelleen vangittuna.

– Arvion mukaan mahdollinen oikeudenkäynti tulee kestämään noin kolme kuukautta, Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!