Niko Ranta-aho lukee Seiskaa vankeudessa.

”Seiska luettavaksi joka viikko!” Tutkintavankeudessa viruvan Niko Ranta-ahon asianajaja kommentoi törkeistä huumausainerikoksista epäillyn tilannetta!

20.09.2019 03:02

Niko Ranta-aho istui Pasilan poliisivankilassa heinäkuussa tapahtuneesta kiinniotostaan lähtien aina tämän viikon maanantaihin saakka, jolloin hänet kuljetettiin Mikkelin vankilaan. Jo Nikon ensimmäisessä vangitsemisoikeudenkäynnissä heinäkuussa kävi ilmi, että poliisilla oli erityisiä suunnitelmia hänen varalleen.

– Poliisi haki oikeudelta poikkeusluvan sille, että päämiestäni voitiin säilyttää harvinaisen pitkään Pasilan poliisivankilassa, asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo Seiskalle.

Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma arvelee, että mahdollisesta oikeudenkäynnistä tulee pitkä.
Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma arvelee, että mahdollisesta oikeudenkäynnistä tulee pitkä.

 

Lue myös: Yllätyskäänne! Välimatka Sofia-rakkaaseen on jo 250 km - Niko Ranta-aho istuu nyt Mikkelin vankilassa: "Joskus eristys jatkuu oikeudenkäyntiin saakka"

Lain mukaan vankia saa säilyttää poliisin tiloissa vain viikon ajan, jonka jälkeen vanki tulee siirtää oikeaan vankilaan. Poliisivankilan tilat ja olot ovat karummat kuin tavallisen vankilan, joka on tarkoitettu vangin pitkäaikaiseen säilyttämiseen.

Nikon pitkä vankeus Pasilan  poliisivankilassa on päättynyt.
Nikon pitkä vankeus Pasilan poliisivankilassa on päättynyt.

Pakko siirtää

Poliisi olisi halunnut pitää Nikon Pasilan poliisivankilassa 29. syyskuuta saakka poikkeusluvalla.

– Oikeus ei suostunut siihen vaan määräsi, että Ranta-aho pitää siirtää viimeistään 16.9. oikeaan vankilaan, Kaitaluoma kertoo.

Nikon uusi sijoituskohde on Mikkelin vankila.
Nikon uusi sijoituskohde on Mikkelin vankila.

 

Lue myös: Vain Seiskassa! Sofia Belórf puhuu ensikertaa tutkintavankeuden jälkeen: ”Mielettömän kova ikävä Nikoa!”

Siirto Mikkelin vankilaan tapahtui vasta viimeisenä oikeuden määräämänä päivänä.

– Päämieheni on olosuhteista huolimatta hyvässä kunnossa. Olen vienyt hänelle Seiskan luettavaksi joka viikko, Kaitaluoma paljastaa.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Mia Jussinniemi
Kuvat: Mia Jussinniemi, Atte Kajova ja Tiia Monto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!