Todellisia Lapin kaunottaria! Yrittäjäystävykset Sirly Ylläsjärvi ja Heidi Seikkula aloittivat bisneksensä täysin nollasta – kova työ vei palkintojuhliin Lontoon yöhön: "Se oli ihan mieletöntä!"

Uutiset | 13.01.2021 15:01

Seiska Lapissa!

MasterChef -ohjelmasta tutun Sirly Ylläsjärven ja hänen ystävänsä Heidi Seikkulan perustama luksusmatkailuun keskittyvä Aurora Estate on komeillut Ylläsjärven rannalla jo viisi vuotta.

Voimakaksikon työnjako on selvä: toimitusjohtajana Heidi huolehtii hotellista ja ravintolan salista, keittiöpäällikkö Sirly puolestaan kyökin viiden tähden antimista sekä markkinoinnista.

Kansainvälisesti palkittu Aurora Estate ei edes yritä kilpailla ökyhotellien prameuden kanssa, vaan tarjoaa toisenlaista luksusta. Heidi ja Sirly panostavat asiakkaan yksityisyyteen, elämyksiin ja kotoisuuteen.

Oheisella videolla Sirly ja Heidi esittelevät Aurora Estatea:

Lue myös: Kokkikaunotar Sirly Ylläsjärvi loi luksusbisneksen Lapin ruuhkaisille matkailumarkkinoille – ”Fine diningia ja huippuviinejä hevon jeerassa!”

Siitä kielii jo ympäristökin. Tunnelmallisesta pihapiiristä löytyy satavuotias saunarakennus, valtava kota sekä klassinen savusauna, josta pääsee pulahtamaan Ylläsjärveen kairattuun avantoon – tai sitten jacuzziin, josta avautuu näkymä suoraan Ylläksen rinteille.

Uusia tuulia edustavat huippumoderni lasi-iglu sekä talvella 2015 valmistunut hirsirunkoinen päärakennus. Se kätkee sisälleen seitsemän yksilöllistä huonetta käsittävän boutiquehotellin sekä maailmanluokan ravintolan.

Lue myös: Julkkiskokki Sirly Ylläsjärvi elää unelmaansa keskellä sydän-Lappia – muistelee lapsuuttaan neuvosto-Virossa: ”Koskaan ei kuitenkaan ollut nälkä”

Sirlyn ja Heidin Aurora Estate palkittiin Euroo- pan parhaana boutiquehotellina vuonna 2018. – Tottahan sitä oli juhlistettava!
Sirlyn ja Heidin Aurora Estate palkittiin Euroopan parhaana boutiquehotellina vuonna 2018. – Tottahan sitä oli juhlistettava!

Nollasta liikkeelle

Vaikka ystävysten yhteispeli toimii kuin ajatus, otti aikansa, ennen kuin Sirly sai houkuteltua Heidin mukaan Aurora Estateen.

– Hän vastasi aluksi, ettei jaksaisi sitä oravanpyörää. Heidi halusi jo normaalin elämän, sillä sesonkityö on rankkaa. Mutta hoin hänelle sitä, miten hieno mahdollisuus olisi päästä suunnittelemaan omaa konseptia. Parin viikon kuluttua Heidi sitten soitti ja lähti mukaan!

– Aloitimme täysin nollasta uuden rakennuksen kanssa. Kaksi alle kolmekymppistä naista ja ilman ulkopuolista apua. Kaksistaan lähdimme hakemaan lainaa ja tekemään liiketoimintasuunnitelmia uskoen tähän projektiin.

Lue myös: Välivuosi venähti 13 vuoden mittaiseksi! Heidi Seikkula on julkkiskokki Sirly Ylläsjärven yhtiökumppani – Pellosta kotoisin oleva kaunotar imi oppia hotelli Kämpistä

– Yhteistyömme on aina ollut niin jouhevaa ja vaivatonta. Se ei ole itsestäänselvyys, Aurora Estatea pyörittävät Heidi ja Sirly sanovat.
– Yhteistyömme on aina ollut niin jouhevaa ja vaivatonta. Se ei ole itsestäänselvyys, Aurora Estatea pyörittävät Heidi ja Sirly sanovat.

Juhlimme Lontoon yössä

Kova työ on tuottanut tulosta. Vuonna 2018 Aurora Estate palkittiin Euroopan parhaaksi uudeksi boutiquehotelliksi kansainvälisessä gaalaillassa Lontoossa.

– Gaala järjestettiin upeassa paikassa, oli samppanjaa, iltapuvut ja kaikki. Jättinäytöllä pyöritettiin paratiisikohteita ympäri maailmaa, ja sitten siellä luki yhtäkkiä, että voittaja on Suomen Aurora Estate. Se oli ihan mieletöntä!

– Lähdimme tietysti heti juhlimaan Lontoon yöhön, vaikka varhain seuraavana aamuna oli paluulento Suomeen. Oli se kyllä elämys, kun tungimme aamuneljältä sitä seitsemänkiloista palkintoamme matkalaukkuun, yrittäjänaiset nauravat.

Lue lisää Sirlystä ja Heidistä tuoreimmasta Seiskasta!

Lapin ladyt eivät halua surkutella koronaa, vaikka se on iskenyt heidänkin bisneksiinsä. – Vuosi on tuonut haasteita, mutta saamme silti tehdä sitä mitä haluamme.
Lapin ladyt eivät halua surkutella koronaa, vaikka se on iskenyt heidänkin bisneksiinsä. – Vuosi on tuonut haasteita, mutta saamme silti tehdä sitä mitä haluamme.
Teksti:Eetu Ampuja, Ylläs
Kuvat:Timo Korhonen ja Sirlyn albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!