Tarkoitettu pysäyttämään! Sami Kapasen 51-kiloinen Jäbä-koira herättää kunnioitusta: ”En missään nimessä suosittelisi saapumaan varoittamatta”

Uutiset | 18.12.2020 17:23

Entinen NHL-pikakiituri Sami Kapanen nauttii Satu-vaimonsa kanssa uuden kotinsa maisemista. Kapasten Kuopion kupeessa sijaitsevalta rantatontilta avautuma näkymä on kuin suoraan Gallen-Kallelan kansallismaalauksista.

– Hankimme aikoinaan kaupunkikotimme rinnalle lomakodin Tahkolta. Tuumasimme silloin kaipaavamme enemmän rauhaa ympärillemme. Halusimme lisää laatuaikaa, Satu ja Sami selostavat.

Niinpä aviopari alkoi etsiä mökkiä. He löysivätkin sellaisen, mutta yllättäen kaupat kariutuivat kalkkiviivoilla.

– Voi sanoa, että silloin kohtalo astui peliin, sillä sen jälkeen löysimme tämän mökin. Tai eihän tämä mikään mökki ole, Sami naurahtaa – eikä liioittele pätkääkään. Kyseessä on nimittäin valtava hirsilukaali.

Lue myös: Sami ja Satu Kapanen avasivat uuden kotinsa ovet Seiskalle: Hirsilinna täytti unelmamme!

Sami ja Satu Kapasen hirsilinnassa on karvainen portsari.
Sami ja Satu Kapasen hirsilinnassa on karvainen portsari.

Lempeä jättiläinen

Kuistilta löytyy kolmaskin hahmo, jonka tervetulohaukahdus tuntuu vatsanpohjassa asti. Tummaturkkinen Jäbä-koira on 51-kiloinen venäjänmustaterrieri, jonka vaikuttava koko ja mahtava haukku herättävät vieraassa välittömästi kunnioitusta.

– Siltä ei itseluottamusta puutu! Jäbä on erittäin perhe- ja tonttikeskeinen tapaus. Oikea lempeä jättiläinen, Satu sanoo hymyillen.

– Lempeä perheelle, mutta ulkopuolisena en missään nimessä suosittelisi saapumaan tänne varoittamatta. Kyseessä on rotu, jonka tarkoitus on pysäyttää. Teidänkin kannattaa antaa sen ensin vähän haistella, jotta se hyväksyy teidät, Sami vinkkaa.

– Sanon tämän sillä, että haluan suojella myös koiraa – ettei kukaan vain hönkäise varoittamatta pihaan. Jos jotain kävisi, se ei olisi koiran vaan meidän omistajien vika. Koiran luonne on todella hyvä. Se on perheelle pehmeä, luottavainen ja kurinalainen, mutta samalla se on myös toimintakykyinen. Kyseessä on rotu, jonka tarkoitus on pysäyttää.

Lue lisää Kapasten uudesta kodista tuoreimmasta Seiskasta!

Katso Kapasten kotiesittely Seiska Klubista!

Teksti:Eetu Ampuja, Kuopio
Kuvat:Seiskan arkisto ja Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!