fbq
Uutiset
03.06.2020 09:19
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Stefan Therman
Tällaisen jättivelan takia Stefan Thermanin miljoonayritystä haetaan konkurssiin - todettiin maksukyvyttömäksi
Uutiset
03.06.2020 09:19
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Kuten Seiska uutisoi maanantaina, kohuliikemies Stefan Thermanin yritystä ST Capital Oy:tä on haettu konkurssiin.

Työeläkevakuutusyhtiö Varma jätti ST Capital Oy:stä konkurssihakemuksen maanantaina.

Helsingin käräjäoikeudesta toimitetun konkurssihakemuksen mukaan Varma vaatii, että maksukyvytön ST Capital Oy asetetaan konkurssiin, sillä erääntyneiden maksujen perusteella.

Lue myös: Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin!

Työeläkevakuutusyhtiö Varman karhuama summa on 51346,30 euroa, ja tätä ST Capital ei ole toistaiseksi maksanut. Varma antoi velalliselle yhtiölle tiedoksi jo maaliskuussa maksukehotuksen, jossa se kehotti ST Capitalia maksamaan tuolloin 69858,70 euron suuruisen velan. Maksukehotuksessa oli mainittu uhkana, että mikäli summaa ei ole maksettu viikon kuluessa, Varma voi vaatia velallisen asettamista konkurssiin.

ST Capital Oy ei ole maksanut velkaansa määräajassa, joten Varma katsoo, että Thermanin yritys on maksukyvytön konkurssilain ehtojen nojalla.

Lue lisää: Stefan Thermanin firma välttää konkurssin maksamalla eläkevakuutusrästinsä - tällaista bisnestä kohuliikemies pyörittää!

Tuorein tilinpäätös

ST Capitalin tuorein tilinpäätös (2019) osoittaa, että yritys tekee suurta liikevaihtoa ja tiukkaa tulosta, mutta sillä on rutkasti vierasta pääomaa eli velkaa taseessaan. Bisnestä on kasvatettu erilaisilla rahoitusjärjestelyillä, joten kaikkiaan velkapääomaa on 5,7 miljoonaa euroa. Yrityksen varallisuus tilinpäätöksen perusteella on puolestaan vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Lue lisää: Konkurssihakemuksesta viis, Stefan Therman ja Sofia Belórf säntäsivät ökyravintolaan illanviettoon - kuvat!

Yritys teki viime vuonna liikevaihtoa liki neljä miljoonaa euroa. Kannattavuudesta kertova liikevoittoprosentti oli yli 15. Yleensä "hyvän" rajana pidetään kymmentä prosenttia. Firman kassavarat ovat kuitenkin varsin niukat, joten ST Capitalilla voi olla haasteita suoriutua yllättävistä kuluista. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »