fbq
Uutiset
01.06.2020 18:20
Teksti: Olli Suominen, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Konkurssi uhkaa
Stefan Thermanin firma välttää konkurssin maksamalla eläkevakuutusrästinsä - tällaista bisnestä kohuliikemies pyörittää!
Uutiset
01.06.2020 18:20
Teksti: Olli Suominen, Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Stefan Thermanin firmalla, asuntobisnestä ja kiinteistökehitystä harjoittavalla ST Capital oy:llä on lakisääteisiä maksuja rästissä. Eläkeyhtiö Varma perii yritykseltä saatavaa, jonka suuruus ei ole vielä julkista tietoa. 

Seiska on vuosien ajan raportoinut Stefun projekteista ympäri Suomea. Hän on muun muassa tehnyt miljoonakämppäbisnestä Helsingissä ja esitellyt hotellihankkeen Leville.

Stefu hankki Katajanokalta huimat ja historialliset miljoonakämpät - kuvat!

Ökyhotellia Leville puuhaava kohuliikemies Stefan Therman uskoo matkailualan kehitykseen

sss

St Capital omistaa maa-alueista kokonaisiin kerrostaloihin, joita jatkuvasti kehitetään yhdessä virastojen ja kaupungin kanssa. Ostamme jatkuvasti asuin- ja liikekiinteistöjä, yksittäisiä asuntoja ja tontteja. Yhteydenotot käsittelemme luottamuksella, Stefun firman kotisivulla kerrotaan. 

Hyvä tulos v. 2019

ST Capitalin tuorein tilinpäätös (2019) osoittaa, että yritys tekee suurta liikevaihtoa ja tiukkaa tulosta, mutta sillä on rutkasti vierasta pääomaa eli velkaa taseessaan. Bisnestä on kasvatettu erilaisilla rahoitusjärjestelyillä, joten kaikkiaan velkapääomaa on 5.7 miljoonaa. Yrityksen varallisuus tilinpäätöksen perusteella on puolestaan vajaat kaksi miljoonaa euroa.

Yritys teki viime vuonna liikevaihtoa liki neljä miljoonaa euroa. Kannattavuudesta kertova liikevoittoprosentti oli yli 15. Yleensä "hyvän" rajana pidetään kymmentä prosenttia. Firman kassavarat ovat kuitenkin varsin niukat, joten ST Capitalilla voi olla haasteita suoriutua yllättävistä kuluista. 

Eläkeyhtiö Varman konkurssihakemuksen perusteena oleva saatava voi todella kaataa koko miljoonabisneksen, jos vaadittua rahaa ei löydy. Yleensä eläkeyhtiö vetää konkurssihakemuksena pois, kun yritys maksaa velkansa.

Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin!

Yhden miehen firma

Kaupparekisteriin noin kuukausi sitten kirjatun yhtiöjärjestyksen mukaan ST Capital on käytännössä kokonaan Stefun firma. Hän on sekä toimitusjohtaja että hallituksen puheenjohtaja, eikä yrityksessä ole muita varsinaisia vastuuhenkilöitä. Yritys ilmoittaa työllistävänsä neljä henkilöä. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »