Tero takamaa poseeraa Seiskalle museotaksinsa vierellä

Taksikapinan uudet, oudot käänteet: viranomaiset pompottavat Tero Takamaata!

11.03.2017 13:00

Seiska kertoi kesällä jyväskyläläisestä Tero Takamaasta, joka keksi hyödyntää lain porsaanreikää. Takamaa huomasi, että museorekisterissä olevilla autoilla saa ajaa taksia ilman taksilupaa. Tero hankki vuoden 1973 pystylamppu-Mersun ja tarjoaa nyt 15 prosenttia muita takseja halvemmat hinnat.

Muut taksiyrittäjät tekivät Terosta tutkintapyynnön. Kesäkuussa poliisi ja liikenteen turvallisuusvirasto Trafi päättivät, että Teron taksibisnes on täysin laillista. Nyt viranomaiset ovat kuitenkin muuttaneet mielensä.

– Helmikuussa Trafin liikennejohtaja kertoi tulleensa Poliisihallituksen kanssa siihen tulokseen, ettei museoauto voi olla taksi. Rahasta sillä saisi kuitenkin ajaa, Tero hämmästelee.

Tero Takamaa
Seiska 22/2016

Poliisin yllätyskäänne

Tero ehti jo poistaa autostaan taksikyltin ja taksamittarin. Sitten tapahtui taas uusi käänne.

– Jyväskylän poliisi ilmoitti, ettei aio missään tapauksessa sakottaa museotakseja, kunhan kuljettajalla on taksikuljettajan lupa, auto on katsastettu luvanvaraiseksi ja siinä on taksikyltti sekä taksamittari. Laitan taksikyltin ja mittarin heti takaisin, Tero lupaa.

Aikoo vastustaa sakkoja

Tero aikoo taistella pykäläviidakkoa vastaan loppuun asti.

– Käsittämätöntä, että aluksi kaikki on ok, ja sitten yhtäkkiä virkamies toteaa, ettei olekaan, vaikka laki ei ole muuttunut. Jos saan sakot, aion vastustaa niitä tuomioistuimessa. Asia ei ilmeisesti selviä ennen kuin oikeudessa. Ennen sitä lakikin on jo ehtinyt muuttua, sillä taksiliikenne vapautuu osittain vuonna 2018.

Tero arvioi kyydinneensä noin 5 000:ta asiakasta. Lisäksi hän on ehtinyt hankkia jo toisenkin museotaksin:

Porsaanreiän laista löytänyt Tero ajelee Jyväskylässä jo kahdella museotaksilla - kuva uudesta menopelistä!

Teksti: sami sinokki
Kuvat: SEISKAn toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!