Katso kuvat!

Porsaanreiän laista löytänyt Tero ajelee Jyväskylässä jo kahdella museotaksilla - kuva uudesta menopelistä!

Uutiset | 16.12.2016 09:56

Seiska kertoi kesällä jyväskyläläisestä Tero Takamaasta, joka keksi hyödyntää laissa olevaa porsaanreikää, jonka perusteella museorekisterissä olevilla autoilla saa ajaa taksia ilman taksilupaa. Ilman museoautoa taksiyrittäjäksi ei ihan noin vain nimittäin ryhdytä, sillä taksiyrittäjäluvan saaminen on säädetty laissa tarkoin edellytyksin ja lisäksi jokaisessa kunnassa on kiintiö myönnettyjen lupien määrässä. 

Tero luki porsaanreiästä lehdestä ja myi viime keväänä Rolexinsa ostaakseen vuoden 1973 pystylamppu-Mersun, jolla on hän kesästä asti ajanut taksia Jyväskylässä tarjoten 15 prosenttia muita takseja halvemmat aloitusmaksut ja kilometritaksat. Bisnes on ilmeisesti sujunut hyvin, sillä Tero hankki äskettäin jo toisen museo-Mersunsa.

Tero Takamaa


- Olen palvellut jo yli 3 000:a asiakasta, joista ainoastaan kaksi on vinoillut pimeästä taksista, vaikka kaikki on täysin laillista. Kaikki muut ovat kehuneet palvelua superlatiiveilla, Tero viestii Seiskalle.

 

Tero Takamaan uusi Mersu
Teron uusi taksi on vuoden 1984 Mersu.


- Ostin äskettäin toiseksi autoksi 190D Mercedes-Benzin vuodelta 1984 ja poikani suoritti juuri taksikortin ja ajaa nyt toista autoa. Lisäkuskeja on haussa myös Mol.fi-sivuston kautta, hän lisää.

Tavoitteena 10 autoa

Teron tempauksen takana oli aimo annos kapinahenkeä.

- Olen ajanut taksirenkinä Jyväskylässä reilu neljä vuotta, ja olen alusta asti kapinoinut pitkän linjan taksipatruunoita, eli niin sanottua taksimafiaa vastaan, jotka eivät halua maksaa kuskeille sunnuntai-, ilta- tai yölisiä. Jos niistä alkaa valittaa, niin silloin työt menevät jollekin, joka ei valita, Tero perusteli Seiskalle kesällä.

Jyväskylän muut taksiyrittäjät luonnollisesti hermostuivat uudesta halvemmasta kilpailijasta.

- Nyt he varsinkin alkoivat kiipeillä seiniä pitkin, kun he havaitsivat Facebook-sivuiltani, että järjestän tammikuussa ensimmäisen Näin ryhdyn Vintagetaksiyrittäjäksi -kurssin, joilla koulutan muitakin museotaksitoimintaan. Lisäksi uutuutena tarjoan taksipassia, jolla kymmenestä yli 15 euron hintaisesta matkasta saa yhden ilmaisen kyydin, Tero kehaisee.

Tavoitteena Terolla on ajattaa VintageTaksi-yrityksensä kautta 10:tä autoa neljän vuoden kuluttua. 
 

 

Teksti:sami sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!