fbqSyöpäsairaan Janita Lukkarisen viimeinen tunnustus: Kaipaan kuollutta vauvaani | Seiska
Janita Lukkarinen

Syöpäsairaan Janita Lukkarisen viimeinen tunnustus: Kaipaan kuollutta vauvaani

Uutiset | 01.10.2020 06:01

Imusolmukesyöpää sairastava Janita Lukkarinen, 27, on sairautensa keskellä kantanut sisällään raskasta salaisuutta. Mikäli asiat olisivat menneet toisin, hän olisi nyt yhdeksänvuotiaan tytön äiti.

– Synnytin tyttäreni, kun olin 18-vuotias. Hän syntyi kuolleena viikolla 16+5, Janita kertoo ja murtuu kyyneliin.

Muistolehtoon haudattu pieni tytär, Janelle Julia Isadora, on Janitan mielessä edelleen lähes päivittäin.

– Sairauteni on tehnyt sen, että mietin häntä entistä enemmän. Nyt minua on joku odottamassa taivaassa. Lapseni on vastassa, kun menen sinne.

Lue myös: Kuolemaa odottava Janita Lukkarinen laihtui valtavasti ja teki yllätyspaluun someen - avautuu saattohoidostaan ja karusta nettikiusaamisesta: "He eivät jätä perhettäni rauhaan!"

Rajut kivut

Janita seurusteli raskaaksi tullessaan silloisen miesystävänsä kanssa. Nuoripari odotti vauvan syntymää, kunnes yksi yö muutti kaiken.

– Minulle tuli kovat kivut, ja miesystäväni lähti viemään minua yöllä sairaalaan. Laitoin lähtiessämme vanhemmilleni hädissäni viestin, että nyt tapahtuu jotain.

Janita Lukkarinen oli 18-vuotias, kun hän synnytti kuolleen tyttärensä. – Olen käynyt teinistä asti aktiivisesti seurakunnan tapahtumissa. Tyttäreni kuoleman jälkeen kadotin Jumalan ensimmäisen kerran. En voinut ymmärtää, miksi Jumala salli sellaista tapahtuvan.
Janita Lukkarinen oli 18-vuotias, kun hän synnytti kuolleen tyttärensä. – Olen käynyt teinistä asti aktiivisesti seurakunnan tapahtumissa. Tyttäreni kuoleman jälkeen kadotin Jumalan ensimmäisen kerran. En voinut ymmärtää, miksi Jumala salli sellaista tapahtuvan.

Lue myös: Syöpää sairastava Janita Lukkarinen kirjoitti koskettavan jäähyväiskirjeen läheisilleen: ”Rakastan teitä nyt ja ikuisuudessa”

Janitan äiti riensi heti aamulla sairaalaan mutta tunsi itsensä avuttomaksi katsoessaan rankoissa kivuissa ollutta tytärtään.

– Muistan vain huutaneeni, kun minuun sattui niin paljon. Lopulta kivut yltyivät niin hurjiksi, että jopa huutaminen oli liikaa.

– Hoitaja tuli lopulta käymään huoneessa, ja totesi, että kivut ovat näköjään helpottaneet. Äitini sanoi hänelle ärtyneenä, että tuokaa nyt ihmeessä jotain lääkettä. Tyttäreni ei huuda enää sen takia, koska ei enää pysty kivuiltaan huutamaan, Janita muistelee.

Lue lisää Janitan kokemasta surusta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!