Aki Huhtanen muutti Oulusta Lappiin.

Supersuositun Eränkävijät-ohjelman Aki Huhtanen jätti työnsä ja kotikaupunkinsa – ”Tuli mitta täyteen!”

25.03.2019 12:01

Parhaan tv-ohjelman Kultainen Venla -palkinto 2017. Parhaan esiintyjän Kultainen Venla 2018. Kolme tuotantokautta, yhteensä miljoonia tv-katsojia ja yli 30 maahan myydyt tv-oikeudet.

Ylen Eränkävijät on ollut valtaisa menestystarina. Se on heijastunut jopa Käsivarren pohjoisimpaan sopukkaan saakka, jossa asuu sarjan kolme tähteä: eränkävijät Aki Huhtanen, tämän puoliso Emilia Laitinen sekä katsojien sydämet murskaava Äijä-koira.

– Kylillä kun pyörii, niin siellä kyllä riittää yhteiskuvien ottajia, Aki naurahtaa Seiskalle kotonaan Kilpisjärvellä.

Lue myös: Eränkävijät-Aki oli kuolla lumimyrskyyn: En saanut happea!

Kaipuu pohjoiseen

Akin matka koko kansan tuntemaksi erämieheksi on vertaansa vailla. Hän on alun perin oululainen rakennusmies, joka sai päälle parikymppisenä tarpeekseen kaupungin vilinästä.

– Tuli mitta täyteen. Kaikki vaatteet olivat aina siinä betonissa ja rakennuspölyssä, joten oli pakko päästä tekemään jotain muuta. Päätin muuttaa pohjoiseen.

Lue myös: Tiesitkö, että näin voi käydä Suomessa? Aki, 42, keitteli nokipannukahvia, kun kilometrin korkuinen lumiseinä romahti – ”Mitään ei olisi ollut tehtävissä”

Vaikka Länsi-Lapin seudut olivat Akille jollain lailla tuttuja kalastusreissuilta, käytännössä nuorukainen lähti aivan tyhjän päälle.

– Muutin ensin Muonioon, jossa hoksasin eräopaskoulun. Sitten jatkoin siellä kalastusopettajana. Siitä se sitten hiljalleen lähti.

Lue Akin koko tarina tuoreimmasta Seiskasta!

Seiska Kilpisjärvellä!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!