Aki Huhtanen muutti Oulusta Lappiin.

Supersuositun Eränkävijät-ohjelman Aki Huhtanen jätti työnsä ja kotikaupunkinsa – ”Tuli mitta täyteen!”

Uutiset | 25.03.2019 14:01

Parhaan tv-ohjelman Kultainen Venla -palkinto 2017. Parhaan esiintyjän Kultainen Venla 2018. Kolme tuotantokautta, yhteensä miljoonia tv-katsojia ja yli 30 maahan myydyt tv-oikeudet.

Ylen Eränkävijät on ollut valtaisa menestystarina. Se on heijastunut jopa Käsivarren pohjoisimpaan sopukkaan saakka, jossa asuu sarjan kolme tähteä: eränkävijät Aki Huhtanen, tämän puoliso Emilia Laitinen sekä katsojien sydämet murskaava Äijä-koira.

– Kylillä kun pyörii, niin siellä kyllä riittää yhteiskuvien ottajia, Aki naurahtaa Seiskalle kotonaan Kilpisjärvellä.

Lue myös: Eränkävijät-Aki oli kuolla lumimyrskyyn: En saanut happea!

Kaipuu pohjoiseen

Akin matka koko kansan tuntemaksi erämieheksi on vertaansa vailla. Hän on alun perin oululainen rakennusmies, joka sai päälle parikymppisenä tarpeekseen kaupungin vilinästä.

– Tuli mitta täyteen. Kaikki vaatteet olivat aina siinä betonissa ja rakennuspölyssä, joten oli pakko päästä tekemään jotain muuta. Päätin muuttaa pohjoiseen.

Lue myös: Tiesitkö, että näin voi käydä Suomessa? Aki, 42, keitteli nokipannukahvia, kun kilometrin korkuinen lumiseinä romahti – ”Mitään ei olisi ollut tehtävissä”

Vaikka Länsi-Lapin seudut olivat Akille jollain lailla tuttuja kalastusreissuilta, käytännössä nuorukainen lähti aivan tyhjän päälle.

– Muutin ensin Muonioon, jossa hoksasin eräopaskoulun. Sitten jatkoin siellä kalastusopettajana. Siitä se sitten hiljalleen lähti.

Lue Akin koko tarina tuoreimmasta Seiskasta!

Seiska Kilpisjärvellä!
Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!