Hyppää pääsisältöön
Kristian Vesalainen.

Suomi-kiekon superlupaus Kristian Vesalainen kieltäytyi kylmänviileästi nuorten MM-kisoista – tuloksena historiallinen kultamitali! Mestarivalmentaja Jussi Ahokkaalta ytimekäs kuitti

Suomen alle 20-vuotiaiden tie maailmanmestaruuteen oli historiallinen mutta myös harvinaisen tapahtumarikas, jopa draamantäyteinen. Nuoret Leijonat huuhtoivat MM-kultaa ensimmäistä kertaa koskaan Pohjois-Amerikan maaperällä.

Lue myös: Maailmanmestarit viihteellä! Kultakoutsi Jussi Ahokas paljastaa, mitä Nuoret Leijonat puuhailivat mestaruusyön jälkeen Vancouverissa: ”Vähän käytiin pyörähtämässä”

Vaiheet kultaisen tarinan takana hakevat vertaistaan. Ne juontavat juurensa jo ennen Kanadaan matkustamista, vaikka toki itse turnauksessakin riitti raportoitavaa vaikeine alkusarjoineen ja alun pelillisine ongelmineen.

Lätkäfanit hieroivat käsiään yhteen, kun kullanarvoisia NHL-apuja alkoi tipahdella maajoukkueen avuksi. Chicago Blackhawksin ykkösparin pakki Henri Jokiharju, Boston Bruinsin luotettava luutija Urho Vaakanainen ja Nashville Predatorsin laiturilupaus Eeli Tolvanen olivatkin kaikki maailmanmestaruuden takuumiehiä.

Kristian Vesalainen valitsi mieluummin Jokereiden narrinutun kuin Suomen maajoukkuepaidan.
Kristian Vesalainen valitsi mieluummin Jokereiden narrinutun kuin Suomen maajoukkuepaidan.

 

Edellä mainittujen tekijämiesten vapautuminen MM-talkoisiin oli iloinen yllätys, mutta myös päinvastainen jymypaukku nähtiin.

Winnipeg Jetsin kärkivaraus ja yksi Suomi-kiekon suurimmista lupauksista, Kristian Vesalainen, ilmoitti yllättäen kylmänviileästi, ettei hän olisi käytettävissä MM-kisoissa. Syksyllä Jokereihin siirtynyt hyökkääjä halusi mieluummin kiekkoilla venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa kuin kantaa maajoukkuepaitaa yllään.

Näin ollen Vesalainen ei koskaan noussut muun maajoukkueen tavoin Kanadan Vancouveriin ja Victoriaan vieneeseen kisakoneeseen.

Lue myös: Tiesitkö? Nuorten Leijonien mestarivalmentajaa odottaa Suomessa vielä MM-kultaakin mahtavampi palkinto: ”Ihan uskomaton fiilis”

Vesalainen on tehnyt KHL:ssä tehokasta jälkeä. Tätä tykkiä ei silti tarvittu Nuorten Leijonien kultajuhliin päättyneessä turnauksessa.
Vesalainen on tehnyt KHL:ssä tehokasta jälkeä. Tätä tykkiä ei silti tarvittu Nuorten Leijonien kultajuhliin päättyneessä turnauksessa.

 

Umpitaitavan ja viime keväänä Suomen mestaruuden voittaneen Vesalaisen varaan oli tiettävästi laskettu paljon, mutta kuten historia osoitti, lopulta hänen työpanostaan ei kaivattu Kanadassa. Suomi selvisi maailmanmestariksi ilmankin.

– Niin, hän teki silloin sellaisen päätöksen... Ja eihän siinä mitään, mestarivalmentaja Jussi Ahokas rykäisee Seiskalle.

– Jokainen tekee omat päätöksensä. Hän ei kuulunut tähän joukkueeseen, ja tämä joukkue voitti. Ei siinä sen kummempaa.

Suomi on tuore maailmanmestari! Kristian Vesalaisen kasvoja on tästä kuvasta turha hakea.
Suomi on tuore maailmanmestari! Kristian Vesalaisen kasvoja on tästä joukkukuvasta turha hakea.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!


Teksti:
Eetu Ampuja
Kuvat:
AOP & Leijonat.fi/Pasi Mennander

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!