Uutiset
Vain Seiskassa!

Maailmanmestarit viihteellä! Kultakoutsi Jussi Ahokas paljastaa, mitä Nuoret Leijonat puuhailivat mestaruusyön jälkeen Vancouverissa: ”Vähän käytiin pyörähtämässä”

07.01.2019 10:34

Maailman parhaasta juniorikiekkomaasta ei ole tällä hetkellä mitään epäselvyyttä. Suomalainen kiekkomylly on jauhanut tasaisen tappavaa jälkeä nuorisolätkän saralla, ja siitä viimeisin voimanäyte saatiin sunnuntaina (6.1.) Kanadan Vancouverissa. Nuoret Leijonat huuhtoivat alle 20-vuotiaiden MM-kultaa, kun Yhdysvallat kaatui finaalissa dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-2.

Samalla kyseessä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun Suomi onnistuu voittamaan U20-maailmanmestaruuden Pohjois-Amerikan maaperällä. Kaikkinensa U20-mestaruus oli Suomelle viides ja jo kolmas viimeisen kuuden vuoden sisällä.

Ja juhlat olivat sen mukaiset. Suomen päävalmentaja Jussi Ahokas suihkutettiin perinteiden mukaisesti läpimäräksi maailmanmestareiden pukukopissa. Sen jälkeen luvassa oli ansaittu illanvietto.

– Kävimme syömässä joukkueen kanssa. Olimme yhdessä ja vietimme mukavan illan, Ahokas kertoi puhelimitse Seiskalle Vancouverin lentokentältä, jossa mestarit odottelivat paluulentoa Suomeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mestarivalmentaja Jussi Ahokas kiitteli vuolaasti pelaajiaan MM-kullan varmistuttua. - Meillä oli nippu uskomattomia jätkiä.
Mestarivalmentaja Jussi Ahokas kiitteli vuolaasti pelaajiaan MM-kullan varmistuttua. - Meillä oli nippu uskomattomia jätkiä.

 

Miten perinpohjaisesti nuoret leijonat maailmanmestaruuttaan miljoonakaupungissa juhlivat? Siitä ei ole tietoa, sillä Ahokas kertoo vetäytyneensä ajoissa yöpuulle. Sen sijaan joukkueen kapteeni Aarne Talvitie julisti Yleisradiolle näyttävänsä kapteenin esimerkkiä myös voitonjuhlissa.

– Totta kai minä näytän, miten homma hoidetaan. Minä olen sielläkin last man standing, Talvitie nauroi Ylen haastattelussa.

Ahokasta alkaa naurattaa, kun häneltä kysyy, mahtoiko kapteeni olla sanojensa mittainen mies.

– En voi vahvistaa, en voi vahvistaa! Siitä mulla ei ole tietoa, mutta kaikki meidän jätkät ovat kyllä fiksuja nuoria. He osaavat hoitaa hommansa hyvin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Suomi on uusi maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei!
Suomi on uusi maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei!

 

Mestaruuden jälkeisenä aamuna Suomen joukkue suuntasi vielä Vancouverin Rogers Arenaan noutamaan kamppeitaan. Sen jälkeen maailmanmestareilla oli vielä jokunen tunti luppoaikaa ennen suuntaamista lentokentälle ja takaisin kotiin.

– Vähän käytiin pyörähtämässä isossa ostoskeskuksessa hakemassa viimeisiä tuliaisia, Ahokas paljastaa.

– Sen jälkeen jouduimme vielä vähän odottelemaan, mutta kaikkinensa hyvä fiilis, totta kai. Nyt olemme kentällä ja odottelemme, että pääsisimme takaisin kotiin, hän kertoi aamukuudelta Suomen aikaa.

Parhaillaan paluulennolla olevien Nuorten Leijonien on määrä laskeutua koti-Suomeen noin iltayhdeksältä.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Leijonat.fi/Pasi Mennander
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!