Tiesitkö? Nuorten Leijonien mestarivalmentajaa odottaa Suomessa vielä MM-kultaakin mahtavampi palkinto: ”Ihan uskomaton fiilis”

Uutiset | 07.01.2019 13:33

Kiekkohullu Suomi sekosi jälleen täydellisesti, kun Nuoret Leijonat ärjyivät varhain sunnuntaiaamuna (6.1.) alle 20-vuotiaiden maailmanmestareiksi. Saavutusta on syytäkin juhlia, sillä kyseistä MM-turnausta pidetään yleisesti yhtenä maailman kovimpana kiekkokarnevaalina.

Esimerkiksi lajin emämaassa Kanadassa U20-kisat rankataan ilmeenkään värähtämättä samalle viivalle olympialaisten kanssa. Jokakeväiset miesten MM-höntsät jäävät arvostuksessa jonnekin kauas taakse.

Lue myös: Maailmanmestarit viihteellä! Kultakoutsi Jussi Ahokas paljastaa, mitä Nuoret Leijonat puuhailivat mestaruusyön jälkeen Vancouverissa: ”Vähän käytiin pyörähtämässä”

Nuorten Leijonien kolmas mestaruus kuuden vuoden sisään on järisyttävän kova temppu. Mutta niin huikea kokemus kuin MM-kisat olivatkin Pohjois-Amerikan kapeassa kaukalossa, mestareista on myös mukava päästä takaisin kotiin.

– Totta kai se tuntuu kivalta. Tässä on oltu kuitenkin aika pitkä pätkä reissussa, jo yli kolme viikkoa, mestarivalmentaja Jussi Ahokas myöntää puhelimitse Seiskalle.

Hänelle kotiinpaluu on erityisen mieluinen, sillä Suomessa kultakoutsia odottaa vielä MM-pokaaliakin monin verroin arvokkaampi palkinto. Ahokkaasta tuli näet pienen poikavauvan isä kesken MM-turnauksen, ja hän julkaisi tulokkaasta kuvan Instagram-tilillään.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maailman onnellisin mies. Terve poika lapsi syntyi 3.1.2019

Henkilön Jussi Ahokas (@ahokasjussi) jakama julkaisu

Ahokas joutuu hetken hakemaan sanojaan, kun tältä kysyy, miltä tuntuu päästä vihdoin tapaamaan vastasyntynyt poikalapsi.

– Ylipäänsä on tietysti kiva päästä kotiin näkemään lapsia. Ja kun siellä on vielä se vastasyntynytkin, niin… Onhan se ihan uskomaton fiilis!

Miten arki jatkuu mestaruuden jälkeen?

– Ei kai siinä sen kummempaa. Pelaajat palaileva hiljalleen normaaliin seura-arkeen, ja mulla taas on aikaa vaihdella vaippoja, ensi syksynä Kouvolan KooKoon liigajoukkueen valmentajana aloittava Ahokas naureskelee.

Päävalmentaja Jussi Ahokkaan lisäksi Nuorten Leijonien valmennustiimiin kuului mm. entinen NHL-ammattilainen Tuomo Ruutu.
Mitäs me mestarit! Päävalmentaja Jussi Ahokkaan (oik.) lisäksi Nuorten Leijonien kultaiseen valmennustiimiin kuului mm. entinen NHL-ammattilainen Tuomo Ruutu.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Leijonat.fi/Pasi Mennander
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!