fbq
Uutiset
05.07.2019 10:17
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus
NACCI
Suomen etsityin rikollinen Janne Nacci Tranberg on ahkera somettaja - uusi lomakuva palmun alta: "Oli paljon mietittävää menneestä ja tulevasta"
Uutiset
05.07.2019 10:17
Teksti: Jasmin Määttä|Kuvat: Seiskan toimitus

Cannonball MC:n entinen pomo, 44-vuotias Janne "Nacci" Tranberg on edelleen karkuteillä.Keskusrikospoliisi kaipaa hänestä havaintoja ja yleisövihjeitä, kuten kymmenestä muustakin etsintäkuulutetusta, joista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys (EAW). 

Tranberg on piilottellut ulkomailla lainvoimaista vankeustuomiota talousrikoksista. Lisäksi häntä odottaa nippu syytteitä suuresta alv-petoskokonaisuudesta. 

Uutuuskirja: Näin karmealla tavalla Cannonball MC antoi potkut Janne ”Nacci” Tranbergille!

Pako 

Toukokuussa Wanted - Suomen etsityimmän rikollisen tarina - kirjan julkaisutilaisuudessa miestä ei näkynyt. 

Kirjassa Nacci kertoo, miten pakomatka Suomesta onnistui vuodenvaihteessa 2018. Puhelin on ratkaisevassa asemassa.

Ulkomaalaistaustainen ystäväni lainasi minulle isänsä autoa, joka ei takuulla ollut missään poliisin rekistereissä. 
Seuraavaksi hain kuljettajan. Hän tulisi mukaani Tukholmaan asti ja toisi auton takaisin Suomeen. Suunnistimme kohti pohjoista ja Torniota....

Olin jättänyt käytössäni olleen puhelimen Helsinkiin, jos joku olisi innokas katsomaan, mihin luuri paikallistuu. 

Yhden poliisin takavarikoiman ja palauttaman puhelimen aktivoin kotiini, josta se löytyisi helposti imei-koodin Janne ”Nacci” Tranberg248 perusteella ja johdattaisi mahdolliset etsijät asuntooni. Siellä voisi sitten kurkistella sängyn alle, jos jotain vaikka löytyisi. Mukaani otin yhden iPhonen, jota pidin riittävän turvallisena, kunhan siihen on ensin liitetty tietyt toiminnot ja jotkin vastaavasti kytketty pois päältä.

Sim-korttia en ottanut edes mukaan. Jos poliisi saisi haltuunsa puhelimen IMEI-koodin jossain vaiheessa ja laittaisin kortin puhelimeen, luurin sijainti selviäisi minuuteissa. 

Lisäksi Nacci kertoo kirjassa, että hänellä on käytössään väärennettyjä henkilöllisyyspapereita.
Apuri Suomessa käytteli tarkoituksella Suomeen jätettyä pankkikorttia, jotta mahdollisille tarkkailijoille syntyisi käsitys, että mies on Suomessa. 

Lue lisää: Näin julkkisrosvo Janne Nacci pakeni lain kouraa - yksi arkinen toimenpide käräyttäisi heti!

Lomalla?

Vaikka Tranberg on etsintäkuulutettu ja hänestä on pidätysmääräys, ei se häntä estä julkaisemasta sosiaaliseen mediaan kuvia. 

Viimeisin päivitys on heinäkuun ensimmäiseltä viikolta.

- Oli paljon mietittävää, menneistä ja tulevasta. Palmun alla koitin löytää ratkaisua joka tuntui olevan kaukana ja samaan aikaan vieressä, hän kirjoittaa. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »