fbq
Uutiset
08.05.2019 12:59
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Etsityin rikollinen
Näin julkkisrosvo Janne Nacci pakeni lain kouraa - yksi arkinen toimenpide käräyttäisi heti!
Uutiset
08.05.2019 12:59
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Cannonball MC:n entinen pomo, 44-vuotias Janne "Nacci" Tranberg, kertoo rikostentäyteisen elämänsä vaiheet uutuusikirjassa Wanted - Suomen etsityimmän rikollisen tarina (Crime Time). Kirjan julkaisutilaisuudessa miestä ei näkynyt, sillä hän piilottelee ulkomailla lainvoimaista vankeustuomiota talousrikoksista.

Lisäksi miestä odottaa iso pino syytteitä laajasta arvonlisäveropetoskokonaisuudesta. Epäilyiden mukaan hän on johtanut petosrinkiä, joka lypsi verottajalta perusteettomia alv-palautuksia. Rikoshyöty nousee viranomaisten mukaan yli miljoonaan euroon.

- Janne Tranberg on jutun pääsyytetty. Kenelläkään muulla ei ole läheskään samanlaista määrää syytteitä kuin hänellä. Kyseessä on laaja rikoskokonaisuus törkeitä veropetoksia, joista pääosa on tehty syytteen mukaan osana Cannonball MC:n toimintaa, kihkakunnansyyttäjä Perttu Könönen kommentoi kirjassa. 

- Kyse on poikkeuksellisen laajasta petosrikoskokonaisuudesta. En muista vastaavaa, tutkinnanjohtaja Sampsa Marttila poliisista puolestaan sanoo. 

Tranberg ei kuitenkaan halua vastata syytteisiin tai mennä vankilaan, vaan piilottelee viranomaisia ulkomailla. Keskusrikospoliisin mukaan hän majailee todennäköisesti Espanjassa, Andalusiassa.

Pako Suomesta

Kirjassa hän kertoo, miten pakomatka Suomesta onnistui vuodenvaihteessa 2018. Puhelin on ratkaisevassa asemassa.

Ulkomaalaistaustainen ystäväni lainasi minulle isänsä autoa, joka ei takuulla ollut missään poliisin rekistereissä. 
Seuraavaksi hain kuljettajan. Hän tulisi mukaani Tukholmaan asti ja toisi auton takaisin Suomeen. Suunnistimme kohti pohjoista ja Torniota....

Olin jättänyt käytössäni olleen puhelimen Helsinkiin, jos joku olisi innokas katsomaan, mihin luuri paikallistuu. 

Yhden poliisin takavarikoiman ja palauttaman puhelimen aktivoin kotiini, josta se löytyisi helposti imei-koodin Janne ”Nacci” Tranberg248 perusteella ja johdattaisi mahdolliset etsijät asuntooni. Siellä voisi sitten kurkistella sängyn alle, jos jotain vaikka löytyisi. Mukaani otin yhden iPhonen, jota pidin riittävän turvallisena, kunhan siihen on ensin liitetty tietyt toiminnot ja jotkin vastaavasti kytketty pois päältä.

Sim-korttia en ottanut edes mukaan. Jos poliisi saisi haltuunsa puhelimen IMEI-koodin jossain vaiheessa ja laittaisin kortin puhelimeen, luurin sijainti selviäisi minuuteissa. 

Lisäksi Nacci kertoo kirjassa, että hänellä on käytössään väärennettyjä henkilöllisyyspapereita.
Apuri Suomessa käytteli tarkoituksella Suomeen jätettyä pankkikorttia, jotta mahdollisille tarkkailijoille syntyisi käsitys, että mies on Suomessa. 

Sometusta 

"Suomen etsityin rikollinen" on pakomatkansa aikana päivittänyt sosiaalisen median tiliään sekä kirjoittanut myös blogia. Poliisi puolestaan on lisännyt hänet etsityimpien listalle.