fbq
Uutiset
10.06.2020 16:20
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto & All Over Press
Matti Vanhanen
Suomella on nyt Matti kukkarolla - muistatko Vanhasen Seiska-kohut ja naisseikkailut? Tanja Karpela -romanssi, seksisuhde blondi-Kaarinaan, Susan Ruusunen...
Uutiset
10.06.2020 16:20
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto & All Over Press

Matti Vanhanen (kesk) aloitti eilen tiistaina tehtävänsä Suomen valtiovarainministerinä, kun hänen edeltäjänsä, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni joutui eroamaan ministerivirasta viime perjantaina koulutuskohun seurauksena.

Vanhanen on kokenut poliitikko, joka on viimeksi toiminut eduskunnan puhemiehenä, ja vuosina 2003-2010 hän toimi kahden eri hallituksen pääministerinä.

Vanhanen on vuosien varrella ehtinyt käydä läpi monenlaisia kohuja. Poliittiselta uraltaan Vanhasen ikimuistoisimpia kohuja ovat olleet muun muassa kiinteistöpalveluyhtiö Nova Groupiin liittyvä keskustan vaalirahoituskohu ja Nuorisosäätiöön liittyvä lautakasakohu.

Mutta on Vanhanen vilahdellut sensaatiojutuissa myös Seiskan sivuilla vuosien varrella useaan otteeseen. Kokosimme yhteen muutamia Vanhasen Seiska-kohuja vuosien varrelta.

Lue myös: Markus Selinin elämäkerrassa Matti Vanhasesta jymypaljastus – yritti pokailla naisnäyttelijää!

Yhdistettiin Tanja Karpelaan

Keväällä 1999 Vanhanen yhdistettiin keskustan silloiseen kansanedustajaan, vuoden 1991 Miss Suomeen Tanja Karpelaan. Seiskan 22/99 mukaan koko eduskunta juorusi Matista ja Tanjsasta ja parin huhuttiin seurustelevan, vaikka Matti oli tuolloin vielä tahollaan naimisissa Merja Vanhasen kanssa.

Kohua vauhditti Tanjan tuore ero aviomiehestään Totti Karpelasta.

- Olen kyllä kieltämättä kuullut täällä eduskunnassa sellaisia seurusteluhuhuja, mutta totean, että olemme Tanjan kanssa vain työkavereita, Vanhanen kommentoi Seiskalle tuolloin.

Seiska 22/99
Seiska 22/99

Ero ja uusi Tanja-kohu

Tanja-huhut voimistuivat uudelleen, kun Matti erosi vaimostaan Merjasta keväällä 2005. Seiska 15/05 uutisoi, että Matti oli pitänyt tiiviisti yhteyttä Tanjaan kuuden vuoden ajan ja lehdessä arvuuteltiin silloin, onko Tanja jopa osasyy silloisen pääministerin avioeroon. 

Lue lisää: Matti Vanhasen ja Tanja Vienosen kohusuhde sotki eduskuntavaaleja 20 vuotta sitten – ex-missi nostaa nyt 4 500 euron sopeuttamiseläkettä

Vanhanen yhdistettiin erouutisen jälkeen myös eteläsuomalaiseen 40-vuotiaaseen naiseen, jonka kanssa silloin pääministeri oli käynyt keskusteluja kahvittelun parissa ja sähköpostitse. Nainen paljasti Seiskalle tuolloin Vanhasen itse ehdottaneen tapaamisia.

Seiska 15/05
Seiska 15/05

Seksisuhde Kaarinaan

Heinäkuussa 2005 Seiskan skuuppi nousi aiheeksi jopa Ylen iltauutislähetykseen, kun Vanhasen salasuhde pääkaupunkiseudulla asuneeseen Kaarinaan paljastui.

Kaarina paljasti Seiskalle, että hänellä oli Vanhasen avioliiton aikana kiiihkeä seksisuhde pääministerin kanssa. Kaksikko oli tavannut toisensa Viking Linen m/s Cinderellalla 2000, kun Vanhanen oli vielä kansanedustaja.

Pian suhde eteni fyysiselle tasolle ja Vanhanen ja Kaarina pitivät tiiviisti yhteyttä jopa kahden vuoden ajan.

- Tapailimme satunnaisesti eri hotelleissa Vantaalla, mutta oman eroni jälkeen Matti tuli aina minun luokseni, Kaarina kertoi heinäkuussa 2005.

Seiska 28/05
Seiska 28/05

Kohusuhde Susan Ruususeen

Keväällä 2006 Seiska paljasti, että Vanhasella on suhde Susan Ruususena tuolloin tunnettuun keittiöalalla työskennelleseen yksinhuoltajaäitiin.

Seiska 10/06
Seiska 10/06

Suhde herätti jopa kansainvälistä huomiota, mutta saman vuoden syksynä Matti jätti Susanin. Susanin mukaan Matti jätti hänet lukuisien lehtijuttujen takia.

Lue lisää: Muistatko Matti Vanhasen kohusuhteen? Tältä Susan Ruusunen näyttää nyt – kuva!

Seiska 45/06
Seiska 45/06

Suhteen päätyttyä uusi kohu nousi, kun Susan julkaisi hänen ja Vanhasen suhdetta yksityiskohtaisesti käsittelevän Pääministerin morsian -kirjan vuonna 2007. 

Vanhanen teki kirjasta tutkintapyynnön ja asia eteni käräjäoikeuden kautta hovioikeuteen, joka määräsi Ruususelle ja kustantajalle 8 500 euron suuruisen sakkorangaistuksen yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Korkein oikeus vahvisti sakkorangaistuksen vuonna 2010.

Lue lisää: Matti Vanhasen kohuheila Susan Ruusunen yllättää: yrittäjänä ravintola-alalla, elänyt vuosikymmenen parisuhteessa: "Emme asu saman katon alla!"

Seiska 5/07
Seiska 5/07

Romanssihuhuja Merikukan kanssa

Keväällä 2007 Vanhanen yhdistettiin jälleen uuteen naiseen, kun hänen ja vihreiden silloisen kansanedustajan Merikukka Forsiuksen lämpimistä väleistä uutisoitiin monissa medioissa.

Kaksikon suhde herätti runsaasti arvailuja, mutta Seiska uutisoi lehdessä 21/07, että Vanhanen ja Forsius olivat olleet erohuhuista huolimatta romanttisella metsäretkellä Espoon Nuuksion metsässä.

Vanhanen ja Forsius eivät missään vaiheessa vahvistaneet suhdettaan ja romanssihuhut hiipuivat.

Seiska 21/07
Seiska 21/07

Nykyisin Vanhanen on parisuhteessa Heidi Huhtamaan kanssa.

Lue lisää: Rakkaus kukoistaa! Matti Vanhanen viihtyi jälleen kirjamessuilla Heidi-naisystävänsä kanssa - katso paparazzikuvat!

Matti Vanhanen ja Heidi Huhtamaa kuvattuna Urheiligaalassa 2020.
Matti Vanhanen ja Heidi Huhtamaa kuvattuna Urheiligaalassa 2020.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »