Markus Selinin elämäkerrassa Matti Vanhasesta jymypaljastus – yritti pokailla naisnäyttelijää!

Uutiset | 26.09.2019 06:38

Suomen tunnetuimmasta ja menestyneimmästä elokuvatuottajasta Markus Selinistä, 59, kertova elämäkerta julkaistiin tänään. Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa Perustuu tositapahtumiin -kirjassa (Tammi) kurkistetaan Markuksen elämän kulissien taakse.

Matti Vanhanen

Markus on ollut jo vuosia tuttu kasvo Jussi-gaalassa, jossa palkitaan vuoden parhaita elokuvia. Eräänkin kerran silloinen pääministeri Matti Vanhanen oli jakamassa palkintoa, mutta kohtaaminen yllätti Markuksen täysin.

Selin kertoo ehdottaneensa Vanhaselle sinunkauppoja juhlan kulisseissa, mutta pääministeri oli todennut, että hänen asemassaan olevaa on tapana teititellä. Selin ihmettelee poliitikon sielunelämää ja jatkaa sinutellen. Vanhanen on nyreänä. ”Eikö Vanhanen tunnista minussa äänestäjää?” Selin päivittelee.

Tämä ei ole kuitenkaan Markuksen ja Matti Vanhasen ainoa kohtaaminen Jussi-gaalassa. Toisen kerran he kohtaavat jälleen takatiloissa, kun Matti on menossa naisnäyttelijän kanssa lavalle.

”Molemmilla oli mikit valmiina ja auki, ja lavan takainen keskustelu kuului studio-ohjaajan kuulokkeisiin. Pääministeri kyseli ensin, millaista näyttelijän työ oikeasti on, ja näyttelijä vastaili jotakin. Ne seisoivat peräkkäin jonossa, ja sitten Vanhanen ehdotti, että näyttelijä voisi joskus tulla Nurmijärvelle, hän laittaisi ruokaa ja juteltaisiin asioista ihan rauhassa. Se yritti pokata avoimesti ja mikki auki.” Tarina naurattaa Seliniä kovasti. Vanhanen naistenmiehenä. Ihan parasta. Puuttuu vain se kuuluisa uunikuuma peruna. ”Se uuniperunajuttu on niin old time story, ettei mitään järkeä”, Selin nauraa.

 

Teksti:Katja Lintunen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!