Vain Seiskassa!

Slovakian suurin suomalaistähti Sasu, 36, järjesteli Leijonien kultajuhlia Bratislavassa – repesi täysin tajutessaan yllättävän yhteyden Kaapo Kakkoon: ”Kyllä se pitää paikkansa!”

Uutiset | 28.05.2019 18:47

Seiska uutisoi äskettäin yllättävästä yhteydenotosta Tshekeistä. Prahassa asuva Ilona Blažková kertoi huvittavasta seikasta liittyen Kaapo Kakkoon, suomalaisen jääkiekon kenties suurimpaan kruununjalokiveen.

Tai oikeammin kyse on vain hänen nimestään. Kaapo Kakko kuulostaa nimittäin tshekkiläiseen korvaan sanaparilta ”Kapteeni Kakka.”

Lue myös: Ei ole totta! Tshekit iloitsevat Suomen MM-kullasta – mutta yksi asia herättää hilpeyttä: ”Tiedättekö, mitä Kaapo Kakko tarkoittaa meidän kielellämme?”

– Haluan painottaa, ettei tarkoituksena ole missään nimessä ivata Kaapoa. Hän on loistava nuori kiekkoilija, Ilona alleviivaa Seiskalle.

– Kyseessä on vain aika hauska sattuma, joka on hieman huvittanut meitä MM-kisojen ajan.

Prahalainen Ilona Blazkova kertoi, miltä Kaapo Kakko kuulostaa tshekkien korvaan.
Prahalainen Ilona Blazkova kertoi, miltä Kaapo Kakko kuulostaa tshekkien korvaan.

"Kyllä se pitää paikkansa"

Seiska päätti varmistaa, että Ilonan väitteet pitävät todella paikkansa. Otimme yhteyttä ex-maalivahti Sasu Hoviin, joka pelasi vuosia Tshekeissä halliten myös maan kielen sujuvasti.

– Hahhahaa! Hauskaa että otit tuon esille, Sasu nauraa puhelimeen.

– Kyllä se pitää paikkansa. Kaapo Kakko voi kuulostaa juuri siltä tshekkien korvaan, hän vahvistaa Seiskalle.

– Itse asiassa se kuulostaa samalta myös slovakkien korvaan. Olin itse paikan päällä Slovakiassa katsomassa MM-kisoja, ja kuulin siellä paikallisten suussa huvittavia kommentteja juurikin tästä samasta asiasta.

Lue myös: Huomasitko? Tämä tilanne tiivisti Mörkö-Markon ja kultaleijonien suuruuden – joukkuetoverin suu loksahti hämmästyksestä auki: ”Tosi hieno ele joukkueelta”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sasu Hovi teki aikoinaan kovaa jälkeä Keski-Euroopassa. Hän on vielä tänäkin päivänä lähes kansallissankarin asemassa Slovakiassa.
Sasu Hovi teki aikoinaan kovaa jälkeä Keski-Euroopassa. Hän on vielä tänäkin päivänä lähes kansallissankarin asemassa Slovakiassa.

 

Bratislavan kultainen yö

Kuten Seiskan toimitus myös Sasu alleviivaa, ettei tämänkään artikkelin tarkoituksena ole tarkoitus naureskella Kakolle – ainoastaan huvittavalle sattumalle ja kielikukkaselle.

– Kaapohan on aivan huippuäijä. Tulin hieman juhlineeksi hänen kanssaan MM-finaalin jälkeen, Sasu paljastaa.

Lue myös: MM-kultajuhlien härskein hetki? Maailmanmestari kertoo ruotsalaistoimittajan käsittämättömän törkeästä käytöksestä: ”Tuli sanomaan, että olette säkällä voittaneet”

”Sassari” -lempinimellään tunnettu Hovi pelasi pitkään myös Slovakiassa, jossa nauttii vielä tänäkin päivänä suurta suosiota. Miestä, joka on ollut vakiokasvo paikallisissa keskusteluohjelmissa ja jota on pyydetty mm. maan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, voineen hyvällä omallatunnolla luonnehtia Slovakian suosituimmaksi suomalaiseksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Sassari" on yhä tuttu näky jäähalleilla. Tätä nykyä mies asustaa Tampereella.
"Sassari" on yhä tuttu näky jäähalleilla. Tätä nykyä mies asustaa Tampereella.

 

– Minulla on edelleen hyvät kontaktit Bratislavassa, joten olin vähän jeesailemassa jätkiä (kultaleijonia) illanvietossa, sujuvasti sekä slovakiaa että tshekkiä puhuva Sasu kertoo.

Pystytkö yhtään avaamaan, minkälainen meininki siellä Bratislavan yössä oikein oli?

– Ei siellä mitään sen ihmeempiä. Mitä nyt näytin pojille vähän paikkoja, koska tunnen kaupungin hyvin, hän kuittaa.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!