Vain Seiskassa!

MM-kultajuhlien härskein hetki? Maailmanmestari kertoo ruotsalaistoimittajan käsittämättömän törkeästä käytöksestä: ”Tuli sanomaan, että olette säkällä voittaneet”

Uutiset | 28.05.2019 11:48

Suomi vastasi vuosituhannen kovimmasta kiekkopommista huuhdottuaan kultaa Slovakian MM-kisoissa. Maailmanmestaruus on aina maailmanmestaruus, mutta tapa, jolla Leijonat raateli tiensä Pojan luo, painuu uskomattomana lukuna jääkiekkohistoriaan.

Se oli koko joukkueen voitto, vaikka ratkaisumaaleja liukuhihnalta mättänyt kultakapteeni Marko ”Mörkö” Anttila, lähes kaiken mahdottomankin torjunut Kevin Lankinen ja valtakunnan uusi supertähti Kaapo Kakko varastivatkin isoimmat otsikot.

– Se fiilis, kun olimme porukalla jäällä finaalin jälkeen… Se oli jotain…

– En edes pysty kuvailemaan sitä, Juhani Tyrväinen huokaili Seiskalle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lahdessa kiekko-oppinsa saanut Juhani "Julle" Tyrväinen nousi MM-kisakoneeseen ja maailmanmestariksi kiekkoiltuaan väkevän kauden HIFK:ssa.
Lahdessa kiekko-oppinsa saanut Juhani "Julle" Tyrväinen nousi MM-kisakoneeseen ja maailmanmestariksi kiekkoiltuaan väkevän kauden HIFK:ssa.

 

Kultajuhliin päättynyt kausi oli Tyrväiselle taatusti ikimuistoinen. Huippusesongin Helsingin IFK:ssa kiekkoillut Pelicans-kasvatti nousi MM-kisoissa Leijonien ykkössentteriksi. 

Mainettaan monipuolisempi raataja puolusti järjettömällä vimmalla, kauhoi aloituksia väkisin omille, heittäytyi hirmukutien eteen ja käytännössä söi kiekkoja. Mitä vain joukkueen puolesta.

Lue myös: Huomasitko? Tämä tilanne tiivisti Mörkö-Markon ja kultaleijonien suuruuden – joukkuetoverin suu loksahti hämmästyksestä auki: ”Tosi hieno ele joukkueelta”

Enempää ei olisi voinut vaatia, mutta niin vain Hollolan mies syötti vielä finaalin sinetöineen Harri Pesosen 3–1 -maalin.

– Meillä oli kolme todella kovaa matsia Ruotsia, Venäjää ja Kanadaa vastaan, ikionnellinen Julle kertasi tietään MM-kultaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tyrväinen oli Slovakian MM-kisoissa monessa mukana. Armoton raataminen palkittiin MM-kullalla.
Tyrväinen oli Slovakian MM-kisoissa monessa mukana. Armoton raataminen palkittiin MM-kullalla.

 

Suomen kultajuhlia ei pilaa mikään, mutta eräs selkkaus jätti siihen Bratislavassa ikävän sivumaun. Tyrväinen muistelee hetkeä, jolloin eräs toimittaja tunki mikrofonia hänen naamansa eteen voitetun kullan jälkeen.

– Multa tultiin kysymään haastattelussa – tai ei edes tultu kysymään, vaan tultiin sanomaan – että tämä oli säkää. Että te olette säkällä voittaneet tämän maailmanmestaruuden.

– Mutta jos sä voitat kolme kertaa ”säkällä” NHL-tasoisen joukkueen, niin en tiedä, pitääkö sellainen väite paikkansa. Mun mielestä ei pidä.

Kuka näin tuli sanomaan?

– Taisi olla ruotsalainen toimittaja, Tyrväinen tuhahti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Nuorempi herra Tyrväinen repi ja raatoi Slovakian kultaisissa MM-kaukaloissa.
Nuorempi herra Tyrväinen repi ja raatoi Slovakian kultaisissa MM-kaukaloissa. Tässä sentteri riistää kiekkoa välierässä Venäjän Nikita Zadorovilta.

 

Kuten sanottu, moinen ei silti laimentanut Leijonien kultajuhlia. Eikä kyseessä tainnut olla kuin yksittäisen ruotsalaisen aivopieru, siellä länsinaapurissa on iloittu avoimesti suomalaisten – uusien isoveljien – sensaatiomaisesta mestaruudesta.

Lue myös: Paparazzikuvat julki - näin Leijonat juhlivat voittoaan Bratislavan yössä!

Tyrväinenkin otti kunnolla ilon irti kavutessaan lavalle maanantai-iltana Helsingin Kaisaniemessä järjestetyssä kansanjuhlassa.

– Me ollaan oltu ihan kuplassa tähän asti. Me ollaan oltu Bratislavassa ja pidetty hauskaa omalla porukalla. Me tiedetään se, että täällä Suomessa on ollut hyvä meininki, mutta meillä ei ole mitään käryä siitä, mikä siellä odottaa, Julle fiilisteli Seiskalle ennen kansanjuhlaa.

– Tiedämme, että jengi on odottanut meitä suihkulähteessä. Ja nyt me ollaan täällä.

Mitäs me maailmanmestarit. Tyrväisen Julle (oik.) seurasi Petteri Lindbohmia Bratislavan lentokenttäterminaalissa kultaiseen koneeseen. Taustalla myös Mörkö-Marko Anttila.
Mitäs me maailmanmestarit. Tyrväisen Julle (oik.) seurasi Petteri Lindbohmia Bratislavan lentokenttäterminaalissa kultaiseen koneeseen. Taustalla myös Mörkö-Marko Anttila.

 

Myös Seiska oli paikalla Leijonien kultajuhlissa Helsingin Kaisaniemessä - katso tallenne tästä:


 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!