Hyppää pääsisältöön
Antti Heikkilä asuu vaimonsa kanssa Saksassa.

Skinit säikäyttivät kohulääkäri Antti Heikkilän Berliinissä – ”New Yorkissa 1960-luvulla sellainen elämä tuntui kivalta!”

Kohulääkäri Antti Heikkilä, 73, asuu Maarit-vaimonsa kanssa Hampurissa. Pariskunta kertoo Saksaan muuton olleen pitkäaikainen haave, joka toteutui syksyllä neljä vuotta sitten.

– Kokeilimme Berliiniä, ja se tuntui aluksi hyvältä. Kuitenkin kun aloimme kulkea busseilla ja metroilla, alkoi vastaan tulla kaikenlaisia anarkisteja ja skinejä. New Yorkissa 1960-luvulla sellainen elämä tuntui kivalta, mutta ei enää, Antti nauraa.

Lue myös: Kohulääkäri Antti Heikkilä jätti Suomen! ”Uudessa kotimaassani toisinajattelijatkin pääsevät ääneen!”

Hampurin-asuntonsa Heikkilät löysivät sattumalta. He huomasivat netissä mainoksen vanhasta remontoitavasta koulusta ja tekivät ostopäätöksen ex tempore.

– Emme ottaneet paikasta mitään selville etukäteen, meille riitti kaikki näkemämme vihreys. Kun saavuimme tänne, insinöörit katsoivat haavi auki, että mitä suomalaiset täällä tekevät.

– Luomutori ja luonnonsuojelualue tulivat bonuksena päälle, Maarit kertoo.

Lue myös: Kohukirjan julkaissut lääkäri Antti Heikkilä vastaa rajuun kritiikkiin: ”Olemme kuolemassa diabetekseen!”

Naapurustossa vallitsee voimakas yhteisöllisyys, ja ihmiset kokoontuvat säännöllisesti nyyttikesteille. Heikkilät kehuvat ilmapiiriä.

– Kyläläiset ovat erittäin ystävällisiä toisilleen. Rankan historian ansiosta tänne on muodostunut keskusteleva ja hyvä henki, Antti sanoo.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Panu Hörkkö
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!