Uutiset

Skinit säikäyttivät kohulääkäri Antti Heikkilän Berliinissä – ”New Yorkissa 1960-luvulla sellainen elämä tuntui kivalta!”

20.05.2019 22:22

Kohulääkäri Antti Heikkilä, 73, asuu Maarit-vaimonsa kanssa Hampurissa. Pariskunta kertoo Saksaan muuton olleen pitkäaikainen haave, joka toteutui syksyllä neljä vuotta sitten.

– Kokeilimme Berliiniä, ja se tuntui aluksi hyvältä. Kuitenkin kun aloimme kulkea busseilla ja metroilla, alkoi vastaan tulla kaikenlaisia anarkisteja ja skinejä. New Yorkissa 1960-luvulla sellainen elämä tuntui kivalta, mutta ei enää, Antti nauraa.

Hampurin-asuntonsa Heikkilät löysivät sattumalta. He huomasivat netissä mainoksen vanhasta remontoitavasta koulusta ja tekivät ostopäätöksen ex tempore.

– Emme ottaneet paikasta mitään selville etukäteen, meille riitti kaikki näkemämme vihreys. Kun saavuimme tänne, insinöörit katsoivat haavi auki, että mitä suomalaiset täällä tekevät.

– Luomutori ja luonnonsuojelualue tulivat bonuksena päälle, Maarit kertoo.

Naapurustossa vallitsee voimakas yhteisöllisyys, ja ihmiset kokoontuvat säännöllisesti nyyttikesteille. Heikkilät kehuvat ilmapiiriä.

– Kyläläiset ovat erittäin ystävällisiä toisilleen. Rankan historian ansiosta tänne on muodostunut keskusteleva ja hyvä henki, Antti sanoo.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!