Uutiset

Siikajokelaista Vesaa epäillään törkeästä eläinsuojelurikoksesta - yli 80 nautaa mätäni pellolla! ”Elämässäni on ollut helvetillisiä vaikeuksia!”

19.05.2018 08:18

Siikajoen Relletissä sijaitsevalta tilalta löydettiin huhtikuun lopulla yli 80 kuollutta ylämaankarjan nautaa. Sulaneiden lumien alta pellolta löytyneistä ruhoista kertoi poliisille eläinlääkäri, joka oli ollut tekemässä tilalla eläinsuojelutarkastusta.

Alustavien tietojen mukaan osa naudoista olisi ollut kuolleena jo pitkään. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena ja ympäristön turmelemisena.
Poliisin lisäksi tapausta tutkii elintarviketurvallisuusvirasto Evira, joka selvittää eläinten kuolinsyytä.

Poliisin mukaan tilalta löydettiin yli 80 kuollutta nautaa, mutta ruhojen määrä voi vielä kasvaa, kun tutkimukset etenevät.
Poliisin mukaan tilalta löydettiin yli 80 kuollutta nautaa, mutta ruhojen määrä voi vielä kasvaa, kun tutkimukset etenevät.

Lue myös: Seiskan toimittaja opetteli lypsämään käsin: Lehmät söivät mekkoni!

Masennus iski

Karjan omistajan Vesa Koskelan mukaan murheelliseen tilanteeseen johtivat monet raskaat tapahtumat. Viime talvena hänellä diagnosoitiin syvä masennus.

– Elämässäni on ollut helvetillisiä vaikeuksia kaksi viime vuotta. Vuosi sitten lähti emäntä kävelemään. Elukoiden karattua naapuri soitti poliisille.

Lue myös: Ex-huippuhiihtäjä lahjoitti tangokuningas Aki Samulille oman lehmän – tässä on Hippu-Mustikki Jipun Tytär! ”Minusta tulee maatalon isäntä”

Vesa kertoo, että nyt tilan eläimet on ruokittu ja hoidettu, ja kuolleet naudat on viety pois. Yhden heinäpaalierän Koskela aikoo järjestää Eviraan tutkittavaksi, koska epäilee, että siinä oli vanhentunutta ja homeista rehua, eivätkä eläimet saaneet siitä tarpeeksi energiaa.

Lue lisää Siikajoen kuolleista naudoista ja karjan omistajan Vesa Koskelan haastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Ari Kettunen
Kuvat:Ari Kettunen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!