fbq
Uutiset
30.08.2018 13:05
Teksti: eetu ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Antti Tuisku
”Sie kuolet” - Antti Tuiskua kiusattiin rajusti koulussa, uhattiin jopa tappaa: "Mut haluttiin hiljentää!"
Uutiset
30.08.2018 13:05
Teksti: eetu ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Ei olisi lainkaan liioittelua, mikäli sanakirjassa positiivisuuden kohdalla komeilisi Antti Tapani Tuiskun kuva.

Suomen suosituimpiin poptähtiin lukeutuva rovaniemeläinen tunnetaan hittiensä ja erittäin energisten live-esiintymisiensä lisäksi valloittavasta luonteestaan. Hän oli jo polvenkorkuisena varsinainen ilopilleri, mutta joutui silti myöhemmin koulukisatuksi.

Tänään torstaina (30.8.) ilmestynyt elämäkerta Antti Tapani kertoo, kuinka Tuisku joutui ala-asteella muiden silmätikuksi. Hän arvelee sen johtuneen juurikin siitä, että oli niin ulospäinsuuntautunut.

– En ole keksinyt muuta selitystä kuin sen, että olin tosi sosiaalinen. Mulle oli tärkeää olla kaikkien kaveri, ja ehkä olin vähän päällepäsmäri. Mut haluttiin hiljentää ja pienentää. Tykkäsin laulaa ja tanssia, ja muut piti sitä outona, Antti kertoo kirjassa.

Lue lisää: Antti Tuisku muistelee uutuuskirjassaan ensikännejään: sisko osti viinaa pulkkamäkeen – ”Kyllä se humalalta tuntui!”

antti tuisku
Lopulta kiusaaminen loppui, alati kotibileitä järjestäneestä Tuiskusta tuli suosittu koulukavereidensa keskuudessa.

"Piti varoa kaikkia"

Ala-asteen loppuvaiheilla puhjennut kiusaaminen ei ollut niinkään fyysistä, vaan henkistä latistamista ja uhkailua. Se oli uhrin mielestä pahempaa kuin käsiksi käyminen.

– Epätietoisuus oli inhottavin asia. Jos kiusaaminen olisi ollut fyysistä, ainakin olisin tiennyt, ketkä saattavat tulla ja vetää lättyyn. Mutta kun se oli henkistä, piti varoa kaikkia.

Antti kertoo kirjassa huomanneensa, miten hänet alettiin pikkuhiljaa sulkea pois kaveriporukoista. Lopulta se sanottiin hänelle suoraan: Tuiskua ei muun muassa haluttu luokkaretkelle mukaan.

Lue lisää: HS: Verissä päin makuuhuoneeseen paennut Antti Tuisku soitti hysteerisenä hätäkeskukseen – kumppani löi lautasella päähän

"Ei sun kannata tulla tänne"

Erityisesti satuttivat kuulemma Antista levitetyt perättömät juorut. Ne vaikuttivat tulevaan tähteen niin, ettei hän enää luottanut keneenkään.

– Jokainen päivä oli iso musta aukko, johon piti sukeltaa. Se oli järjestelmällistä, masinoitua toimintaa, Antti avautuu elämäkerrassaan.

Lopulta tilanne pääsi äitymään niin pahaksi, että vuotta vanhemmat oppilaat alkoivat soitella Tuiskun kotiin.

– Sanoivat, ettei sun kannata Antti tulla tänne yläasteelle, sie kuolet.

Uhkaukset jäivät puheen tasolle, eikä yläasteajoista tullut muutenkaan niin pahoja, kuin mitä Tuisku oli pelännyt. Päinvastoin: sen lisäksi, että kiusaaminen loppui, alati kotibileitä järjestäneestä Tuiskusta tuli suosittu koulukavereidensa keskuudessa.