Sampo Kaulanen teki listauksen elämäntavoistaan - lista paljasti tyrmistyttäviä asioita: "Se oli todella karua!"

Uutiset | 04.07.2019 17:01

Kyläkauppias Sampo Kaulanen on viimeisen puolen vuoden aikana kertonut hyvin avoimesti elämäntaparemontistaan, jonka avulla Sampo on laihtunut runsaasti ja päässyt erinomaiseen fyysiseen kuntoon.

Torstaina kirjoittamassaan blogipäivityksessä Sampo kertoo hyvin avoimesti ja yksityiskohtaisesti, miten hän on toteuttanut elämäntapamuutoksensa. Sampon mukaan hän on elämänsä aikana yrittänyt laihtua ja parantaa elämäntapojaan lukuisia kertoja, mutta yritykset ovat aiemmin päättyneet erittäin nopeasti ja kyläkauppias on palannut huonojen elämäntapojen pariin.

Lue myös: "Olen lopettanut ADHD-lääkitykseni" - Sampo Kaulaselta yllättävä blogipaljastus nykykuulumisistaan!

"Otin kriittisen otteen"

Tämänkertainen elämänmuutos on kuitenkin edennyt jo yli puoli vuotta menestyksekkäästi. Kaikki alkoi Sampon mukaan siitä, että hän listasi viime syksynä aiempien epäonnistumistensa syitä.

- Otin oikein kriittisen otteen ja listasin kaikki asiat, jotka ovat vieneet minua alaspäin. Se oli todella karua listausta. Siellä oli paljon minulle ”tärkeitä” asioita ja jopa sellaisia, jotka vaikuttavat palkkapussiini. Tosin suurin osa opituista tavoista oli hyödyttömiä, kuten vaikka mässäily, alkoholi ja liikkumattomuus, mutta niistä vieraantuminen tuntui vain vaikealta. Totta kai, Sampo kirjoittaa blogissaan.

Lue lisää: Kauppias Sampo Kaulanen avautuu menneisyyden riivauksistaan poikkeuksellisen avoimesti: Viinaa, lääkkeitä, uniongelmia - näin toipuminen alkoi!

Sampo päätti lopettaa puhekeikkojen ja mainosprojektien tekemisen miltei kokonaan, jotta hänellä jäisi enemmän aikaa itselleen ja omaan hyvinvointiin. Sen jälkeen hän alkoi laittaa ruokavaliotaan kuntoon ja harjoitella oikein.

- Sovin alkuun itselleni myös sellaisen diilin, että olen armollinen itselleni, mutta silti päättäväinen ja johdonmukainen. Päätin, että nyt kun elämäntapamuutos alkaa, niin sen täytyy olla semmoinen, jonka kanssa pystyn elämään läpi elämän. Ruokavalio täytyy olla sen mukainen, että pystyn syömään sen mukaan läpi elämäni ja liikunnan määrä ja laatu pitää olla semmoista, jonka kanssa tulen toimeen koko elämäni, Sampo kertoo.

- Olen nyt harjoitellut tätä elämäntapamuutosprojektia vajaan vuoden. Rasvaprosenttini on tippunut noin 13-16 prosenttia. Jaksan juosta puolimaratonin, vaikka aamulenkiksi, penkistä nousee 110 kiloa ja yleinen vointini on 600 prosenttia parempi kuin ennen.

Mitä käytännön asioita Sampo muutti elämässään? Lue blogipäivitys kokonaisuudessaan tästä linkistä!

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!