Samat viranomaiset jatkavat Jari Aarnion naapurin varaston penkomisjutun selvitystä heihin kohdistuneesta tutkintapyynnöstä huolimatta!

Uutiset | 27.08.2018 12:36

Seiska paljasti viime viikolla, että huumepoliisin ex-pomon Jari Aarnion naapuri Kenneth Väyrynen epäilee poliisin tehneen luvattoman ja salaisen kotietsinnän hänen varastoonsa samalla, kun he tekivät kotietsintää Aarnion tontille. Vuonna 2013 tehdyssä etsinnässä löydettiin kuuluisa maahan kaivettu rahakätkö, joka sisälsi 64 800 euroa.

TAUSTAA: POLIISILLA ERIKOISIA SALAPUUHIA JARI AARNION NAAPURIN VARASTOLLA – NAAPURI TEKI TUTKINTAPYYNNÖN: ”KERROIN OLEVANI VÄYRYNEN JA ETTÄ TÄMÄ ON KASVIMAANI!”

TAUSTAA: POLIISI PENKOI SALAA JARI AARNION NAAPURIN VARASTON - NÄIN POLIISI JA SYYTTÄJÄ VASTASIVAT TUTKINTAPYYNTÖÖN: ”EI EDES EREHDYKSEN MAHDOLLISUUTTA!”

Väyrynen teki tutkintapyynnön viime vuonna kuultuaan naapureiden nähneen hänen tontillaan liikkuvan poliiseja. Tutkintapyyntö ei johtanut mihinkään. Seiska julkaisi kuitenkin viime viikolla kuvan poliiseista penkomassa Väyrysen varastoa. Uutisen takia viranomaiset ovat päättäneet jatkaa asian selvittämistä. 

– On hyvin epätodennäköistä, että mitään määrättyä kotietsintää olisi tehty, mutta nyt on selvitettävä, onko joku poliisi tai jotkut poliisit oma-aloitteisesti käyneet tutkimassa varastoa tavalla, jota on pidettävä kotietsintänä, tutkintapyynnön esiselvityksestä vastannut syyttäjä Tapio Mäkinen kommentoi Seiskalle.

Tutkintapyyntö selvityksen tehneistä viranomaisista 

Vielä viime viikolla Mäkinen totesi Seiskalle, että "naapurin varasto on niin kaukana Aarnion tontista, ettei edes erehdyksen mahdollisuuutta ollut." Tuolloin hän ei vielä tiennyt Seiskan haltuun saamista kuvista. Myös kotietsinnästä vastannut tutkinnanjohtaja, syyttäjä Jukka Haavisto totesi Seiskalle, ettei Väyrysen varastoa olisi voitu penkoa vahingossakaan.

Erikoisen jutusta tekee se, että Iltalehti kertoi viime lauantaina (25.8.) Supon eläkkeellä olevan ylitarkastajan tehneen Seiskan jutun johdosta tutkintapyynnön. Tutkintapyyntö koskee Iltalehden mukaan myös esiselvityksen tehneitä viranomaisia ja hän pyytää tutkimaan, onko esiselvitys tehty virkavelvollisuuksien edellyttämällä huolellisuudella. Tutkintapyynnöstä huolimatta samat viranomaiset kuitenkin jatkavat jutun esiselvitystä.

Seiska ei ole toistaiseksi tavoittanut valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista kommentoimaan, onko mahdollista, että Mäkinen on häneenkin kohdistuneen tutkintapyynnön takia esteellinen jatkamaan selvitystä.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!