Hyppää pääsisältöön
Jari Aarnion naapuriin tehtiin kotietsintä.

Poliisi penkoi salaa Jari Aarnion naapurin varaston - näin poliisi ja syyttäjä vastasivat tutkintapyyntöön: ”Ei edes erehdyksen mahdollisuutta!”

Seiska kertoi aikaisemmin, että poliisi teki huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion naapurin Kenneth Väyrysen tontilla kotietsintää samalla kun toukokuussa 2013 Aarnion kiinteistölle tehdystä kotietsinnästä löytyi maahan kaivettuna 64 800 euroa.

Väyrynen ei kytkeydy Aarnio-vyyhtiin mitenkään. Poliisi ja syyttäjä kiistivät väitteet. Seiska sai kuitenkin haltuunsa kuvia, jossa poliisit penkovat Väyrysen varastoa.

Lue lisää: Poliisilla erikoisia salapuuhia Jari Aarnion naapurin varastolla – naapuri teki tutkintapyynnön: ”Kerroin olevani Väyrynen ja että tämä on kasvimaani!”

Syyttäjä kiistää

Väyrynen teki asiasta tutkintapyynnön, joka ei johtanut mihinkään. Seiska tavoitti kuvista tietämättömän, esitutkinnasta vastanneen syyttäjän Jukka Haaviston, joka kiistää väitteet huhuina

– Ei sillä tontilla etsintää tehty. En osaa sanoa, miksi joku on pyytänyt sitä selvittämään. Sellaista ei olisi voitu tehdä vahingossakaan, hän toteaa.

Seiska tapaa Väyrysen hänen tontillaan. Hän kertoo Haaviston todenneen esiselvityksen vastauksessaan, ettei tontille ole koskaan tehty kotietsintää, eikä sille olisi ollut mitään syytä. Lisäksi ennen etsintöjä Aarnion tilan rajat käytiin tarkasti läpi, jotta etsintä pysyisi Aarnion tontilla.

Suomessa ei ole missään tilanteessa laillista suorittaa salaista kotietsintää. Kotietsinnästä on aina laadittava pöytäkirja, ja siitä on pyynnöstä myös annettava todistus sille, jonka luona etsintä on tehty.

Kotietsinnän määrännyt syyttäjä Jukka Haavisto on vastuussa tapahtumista, ja hän määrää, mitkä rakennukset tutkitaan.
Kotietsinnän määrännyt syyttäjä Jukka Haavisto on vastuussa tapahtumista, ja hän määrää, mitkä rakennukset tutkitaan.

Lue myös: Jari Aarnio -jutun syyttäjän kohulausuntoja tutkittiin: Selvisi pienellä huomautuksella!

Puhuvatko viranomaiset totta?

Kenneth Väyrysen tutkintapyynnön käsittelyssä meni noin 10 kuukautta. Tutkintapyynnön esiselvityksestä vastasivat siviilihaaran osalta tutkinnanjohtaja Kai Virtanen sekä poliisirikoshaaran osalta tutkinnanjohtaja, syyttäjä Tapio Mäkinen. Virtanen Kaakkois-Suomen poliisista kertoi Seiskalle, miten asiaa selvitettiin.

– Asiakirjojen perusteella päättelimme, ettei sinne tehty kotietsintää.

Ei kai laittomasti ja salaa tehtyä kotietsintää mihinkään asiakirjoihin kirjata?

– Kyllä kaikki etsinnät pitää lain mukaan kirjata.

Lue myös: Ennusti kiinniottonsa! Jari Aarnio puhuu tuoreella kohuvideolla Seiskalle henkirikosepäilystään: "Samanlaisia piirteitä kuin Anneli Auerin jutussa!"

Kyseltiinkö väitetyiltä silminnäkijöiltä mitään?

– Tarpeellinen määrä lausuntoja otettiin ja todettiin, ettei ole syytä epäillä rikosta.

Mäkinen puolestaan totesi, ettei edes erehdys ole mahdollinen.

– Selvitysten perusteella kävi ihan selväksi, ettei mitään kotietsintää ole tehty sille tontille. Se on riidatonta, että alueella on ollut poliiseja, mutta tämä naapurin varasto on niin kaukana Aarnion tontista, ettei edes erehdyksen mahdollisuutta ollut.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Sami Sinokki ja Seiskan arkisto

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!