”Sairastahan tämä on!” – huippukokki Sauli Kemppainen raataa Berliinissä 15 tuntisia työpäiviä!

Sauli Kemppainen tekee pitkää päivää keittiössä.
Mainos
Mainos päättyy

Hell’s Kitchen Suomi -ohjelmasta tuttu huippukokki Sauli Kemppainen, 50, astelee päättäväisin askelin ravintola Savun keittiöstä salin puolelle. Kaljulla miehellä on kädessään mustat hansikkaat, ja toiminta on määrätietoista kuin sotilaalla. Sauli asettaa tarjottimensa tarjoilupöydälle ja nostaa ruokailijoiden eteen kaksi herkullisen näköistä annosta, toinen valkoista parsaa ja toinen marinoituja muikkufileitä.

Sauli on koristellut valkoisen parsa-annoksensa selleristä valmistetulla Lego-palikalla!
Sauli on koristellut valkoisen parsa-annoksensa selleristä valmistetulla Lego-palikalla!

Hell’s Kitchen -huippukokki Sauli Kemppainen avasi oman ravintolan Berliiniin: ”Löin tähän kaiken kiinni” – katso video ja tuoreet kuvat ravintolasta!

Seuraa luento oliiviöljystä.

– Käytän ravintolassani vain mallorcalaista Aubocassa-oliiviöljyä. Olen käynyt heidän tilallaan usein, ja voin olla varma laadusta. Yli 70 prosenttia maailmalla myytävästä oliiviöljystä ei ole sitä, mitä sen kerrotaan olevan, Sauli sanoo ja katoaa takaisin keittiön kiireeseen.

Mainos
Mainos päättyy
Illan aikana pöytään tupsahti myös meriahvenfileetä sekä tapas-tyyppisiä herkkuja.
Illan aikana pöytään tupsahti myös meriahvenfileetä sekä tapas-tyyppisiä herkkuja.

Pöytään tuodaan illan mittaan vielä useita tapas-tyylisiä annoksia. Tarjolla on muun muassa meriahventa ja hirvipullia, ja monet aineksista on ravintolan nimen mukaisesti savustettu.

Illallisen päätti suomalaisesta suklaasta valmistettu Berliinin muuri.
Illallisen päätti suomalaisesta suklaasta valmistettu Berliinin muuri.

Perhe ja esikoispoika rauhoittivat huippukokki Sauli Kemppaisen – ”Aiemmin mietin vain omaa persettäni!”

Puolet raaka-aineista tulee Suomesta, mutta makumaailmassa on vivahteita Italiasta ja Espanjasta. Illallisen kruunaa suomalaisesta suklaasta tehty Berliinin muuri.

Kun viimeiset asiakkaat ovat poistuneet ravintolasta maineikkaalle Kurfürsterdammin bulevardille, ehtii myös Sauli istahtamaan hetkeksi alas.

– Joku voi luulla tätä helpoksi hommaksi, mutta todellisuudessa tämä on helvetin raskasta duunia. Olen painanut puolitoista vuotta lähes joka päivä 15-tuntista työpäivää. Sairastahan tämä on, mutta kun on sydän mukana, niin ei siinä tunteja lasketa.

Mainos
Mainos päättyy

Haluatko nähdä lisää Seiskan erikoistoimittaja Panu Hörkön kuvia? Ota hänet seurantaan Instagramissa linkistä: https://www.instagram.com/panuhorkko/

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan