Sairaanhoitaja Kati, 44, laihtui 8 kuukaudessa 20 kiloa ketogeenisellä ruokavaliolla – näin hän sen teki!

Uutiset | 21.05.2019 20:13

Seiska kertoi viime viikolla sairaanhoitaja Kati Hoffströmin, 44, muodonmuutoksesta. Kati oli aiemmin jojolaihduttaja, joka on kokeillut kaikki mahdolliset dieetit, ollut painonvartijoissa ja inhonnut omaa peilikuvaansa repsahdettuaan kerta toisensa jälkeen.

– Viime vuonna sain lopulta tarpeekseni, kun katsoin itseäni tv:stä. Osallistuin Tähän aikaan ensi vuonna -ohjelmaan vuosina 2017–2018. Minua seurattiin vuoden ajan, halusin takaisin jazzlaulajaksi, ja sen tavoitteen saavutinkin. Jazzlaulajan lisäksi näin kuitenkin ruudussa lihavuudesta, verenpainetaudista, astmasta ja nivelkivuista kärsivän ihmisen.

Lue lisää: Sairaanhoitaja Kati, 44, näki itsensä televisiossa ja suivaantui – kuvat huikeasta muodonmuutoksesta!

Hoitoalan ihmisenä Kati otti tarkoin selvää ketodieetistä ja kaivoi pölyyntyneen kuntolaitteensa varastosta. Hän starttasi uuteen elämäntapaan vuosi sitten elokuussa ja vapuun mennessä paino oli pudonnut 20 kiloa.

Kati oli vaatekokoa 48 aloittaessaan elokuussa ketokuurin. – Minulla on vielä 15 kilon matka päämäärääni eli 75 kiloon, Kati kertoo.
Kati oli vaatekokoa 48 aloittaessaan elokuussa ketokuurin. – Minulla on vielä 15 kilon matka päämäärääni eli 75 kiloon, Kati kertoo.

Olen sokeriaddikti

Paino alkoi pudota kuin itsekseen, mutta ei vauhdilla. Nopeasti lähtevät kilot kun tuppaavat palaamaan takaisin laihtumistakin nopeammin.

Hänellä on edessään vielä 15 kilon pudotus. Tavoite täyttyy näillä näkymin ennen seuraavaa joulua.

– En tavoittele enää tällä iällä mitään unelmavartaloa. Kun pääsen 75 kiloon, olen itselleni ihannepainossa, 176-senttinen Kati sanoo.

Lue myös: 37-vuotias Jaana laihdutti 30 kiloa – ”Jouduin ambulanssilla sairaalaan!”

Kati kertoo olevansa sokeriaddikti, jonka oireet ovat kuin alkoholistillakin.

– Kaverini tuputtavat minulle usein namia sanomalla, ettei kai nyt pari karkkia haittaa. Jos nyt ottaisin yhdenkin karkin, saattaisin sokerinhimoissani ahmia nameja pari viikkoa putkeen.

Huimaus oli hyvä merkki

Palautuneiden kurvien rinnalla painonpudotus toi Katille sekä uuden itseluottamuksen että terveen ihmisen paperit.

– Kilojen karistessa aloin tuntea epämääräistä huimausta. Kaivoin verenpainemittarin esille, ja huomasin, että arvot olivat liian alhaiset. Alhainen verenpaine aiheutti pyörrytystä, mikä taas tarkoitti, että vanha lääkitys oli turhaa. Samoin on nyt käynyt muillekin vaivoilleni, ne ovat hävinneet. Toki syön keväisin allergialääkkeitä ja otan kipuihin särkylääkettä, mutta päivittäislääkitystä en enää tarvitse.

Kati julkaisee Facebookissa ennen ja nyt -kuvapareja, jotka kannustavat laihduttamisessa. Katia voi seurata Katyn ketoelämää -Facebook-tilillä.
Kati julkaisee Facebookissa ennen ja nyt -kuvapareja, jotka kannustavat laihduttamisessa. Katia voi seurata Katyn ketoelämää -Facebook-tilillä.

 

Lue myös: Hurja elämäntapamuutos: XL-malli Eija-Liisa laihdutti 30 kiloa – huimat kuvat ennen ja jälkeen!

Myös Katin aviomies alkoi huomaamattaan laihtua, kun vaimo hoiti kokkauksen.

– Hänellä oli kakkostyypin diabetes, mutta eipä ole enää, ja tablettilääkitys on nyt lopetettu, Kati myhäilee ylpeänä.

Ketogeeninen ruokavalio

* on käytetty 1920-luvulta alkaen muun muassa lasten vaikean epilepsian ja liikalihavuuden hoitoon.

* sisältää vähän hiilihydraatteja, riittävästi proteiineja, mutta runsaasti rasvaa.

* jättää pois useimmat hiilihydraattipitoiset ruoka-aineet, kuten leivän, perunan, pastan, nestemäiset maitotuotteet sekä kaikki sokerit, joten hedelmiäkin olisi hyvä välttää.

* käyttää pääravintona lihaa, vihanneksia, kermaa, voita, öljyjä ja kananmunaa.

* pohjautuu ketoosidieettiin, josta löytyy useita muunnelmia internetistä.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press ja Katin koti-albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!