Uutiset
Katso kuvat!

Hurja elämäntapamuutos: XL-malli Eija-Liisa laihdutti 30 kiloa – huimat kuvat ennen ja jälkeen!

29.06.2018 20:01

Kun Eija-Liisa Pokki kruunattiin Miss XL:ksi vuonna 2004 Seiskan suositussa isojen naisten kauneuskilpailussa, hän painoi 86 kiloa. Vaatteet olivat XL-kokoa, mutta Eija-Liisa ei pitänyt itseään lihavana.

Kisan jälkeen rempseä kaunotar paiski töitä omien yritystensä parissa, kunnes menetti firmansa, ajautui burnoutiin ja romahti henkisesti.

– Ongelmien seurauksena aloin lihoa kahdeksan vuotta sitten. Stoppi tuli vuoden 2015 lokakuun lopulla, kun vaaka näytti 103 kiloa sydänhoitajan vastaanotolla, 168-senttinen Eija-Liisa puistelee päätään.

Painoindeksi oli yli 36, mikä tarkoittaa vaikeaa lihavuutta.

– Aloin itkeä. Hoitaja sanoi, että jos haluan kävellä saati tanssia vielä 60-vuotiaana, nyt on tehtävä jotain. Kun vielä työfysioterapeutin testeissä sain nollatulokset fyysisessä kunnossa, päätin siltä istumalta lopettaa lihomisen. Se oli alkuräjähdys kertakaikkiselle elämänmuutokselle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

 

– Ennen jaksoin kävellä vain 400 metriä puiston ympäri, nyt juoksen pitkiä hikilenkkejä. Vedän myös lattari mix -tunteja, ennen 103 kg painanut Eija-Liisa kertoo.
– Ennen jaksoin kävellä vain 400 metriä puiston ympäri, nyt juoksen pitkiä hikilenkkejä. Vedän myös lattari mix -tunteja, ennen 103 kg painanut Eija-Liisa kertoo.

 

Ahmin 5 000 päiväkaloria

Eija-Liisa halusi repäistä kerralla kaiken uusiksi, vaikka hän ymmärsi laihdutuksen vaativan vain yksinkertaisia muutoksia. Hän alkoi harrastaa liikuntaa ja laittoi ruokavalionsa uusiksi.

– Jätin puoleksitoista vuodeksi työt minimiin ja keskityin hyvinvointiini. Käsittelin paljon vanhoja traumojani ja syitä ruualla palkitsemiseen. Minulla oli takanani vaikea avioliitto, mistä toipuminen vei aikansa.

Liikakilojen vuoksi Eija-Liisalla oli vaivoja selässä ja polvissa, sekä lihaskunto oli heikko.

– Jalkapohjieni kaaret kerkesivät romahtaa eikä niitä saa enää korjattua. Asentoa voi vahvistaa vain lihaskuntoa kohottamalla. Ruokapuolella olin ihan hukassa. Söin aivan liian suuria annoksia. Perunamuusia saattoi olla puolikin litraa lautasella, leipää upposi siivuittain ja kananmunat paistettiin voissa. Appelsiinimehuakin join litran päivässä, kun siitähän saa muka C-vitamiinia.

Eija-Liisa laskee, että hän saattoi upottaa itseensä 3 500–5 000 kaloria päivässä.

 

Nyt Eija-Liisa painaa 73 kg. – Näin paljon rasvaa minusta suli, Eija-Liisa näyttää 60 voipakettia ruokakorissaan.
Nyt Eija-Liisa painaa 73 kg. – Näin paljon rasvaa minusta suli, Eija-Liisa näyttää 60 voipakettia ruokakorissaan.

 

Kehoni ei hikoillut

Elämäntapamuutos toi tuloksia nopeasti. Ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana Eija-Liisa laihtui 23 kiloa eli reilut kolme kiloa kuukaudessa.

– Nyt loppui jojoilu! En halunnut turvautua ihmedieetteihin, sillä liian nopeasti ja rajusti pudotetut kilot palaavat miltei aina takaisin. Alkuviikot tuntuivat hankalalta, sillä aineenvaihduntani oli niin jumissa, etten edes hikoillut kahteen kuukauteen.

Eija-Liisa karsi höttöhiilarit pois. Kuitua hän otti puurosta, täysjyväviljasta ja kasviksista. Päivittäisen kalorimäärän hän painoi alle 2 000:n, puolitti annoskoot, vähensi alkoholinkäytön minimiin ja alkoi liikkua säännöllisesti.

– Kaikki on omasta päästä kiinni. Jokainen voi laihtua, jos vain haluaa. Kaikki syyt ovat tekosyitä -mottoni toimi. Liikunta on nykyään mielekästä. Käyn kuntosalilla kahdesta neljään kertaa viikossa, harrastan uintia ja tanssia, hän listaa.

– Ja kaikkea voi syödä, kunhan muistaa kohtuuden. Kieltäminen johtaa sortumiseen. Tärkein oivallukseni oli se, että laihduttaminen on pitkäjänteistä työtä. Siksi ajattelen tätä kokonaisvaltaisena elämänmuutoksena pelkän kuurin sijaan.

 

– Tulin yhdeksän kuukautta sitten mummoksi, kun tyttäreni synnytti poikavauvan, 46-vuotias Eija-Liisa nauraa salilla.
– Tulin yhdeksän kuukautta sitten mummoksi, kun tyttäreni synnytti poikavauvan, 46-vuotias Eija-Liisa nauraa salilla.

 

Mummopussi leuan alle

Kahden ja puolen vuoden aikana Eija-Liisa on välillä kokenut takapakkejakin.

– Pidin myös puolen vuoden tasapainoilukauden. Sitten taas nykäisin. Tänä kevättalvena painoni oli tippunut yhteensä 28 kiloa ja kesään mennessä jo 30 kiloa.

Eija-Liisan vaatekoko on nyt 40 entisen 50 sijaan. M-koko mahtuu hyvin päälle.

– On ollut ihana käyttää korkokenkiä ja kauniita mekkoja. En jätä ylisuuria kolttuja kaappiin, vaan vien isoksi jääneet vaatteet oitis kierrätykseen. Korjaan ne siten pois mielestänikin, hän sanoo.

– Pääsin eroon myös lääkkeistä. En tarvitse enää astmapiippua tai verenpainetabletteja. Jos jotain huonoa pitää mainita, niin se, ettei nahka enää palautunut. Maha ja pylly roikkuvat ja mummopussi tuli leuan alle.

Lue Eija-Liisan helpot laihdutusohjeet torstaina ilmestyneestä Seiskan extra-lehdestä!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Matti Matikainen ja Eija-Liisan albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!