fbq
Uutiset
01.06.2017 06:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Ari Lahti ja Seiskan arkisto
Roope ja Minna
Roope Salmisen äiti Minna Turunen kertoo syyn 5 vuoden välirikkoon poikansa kanssa: Roope häpesi ja hylkäsi minut!
Uutiset
01.06.2017 06:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Ari Lahti ja Seiskan arkisto

Näyttelijä-muusikko Roope Salmisen, 27, äiti, näyttelijä Minna Turunen, 48, kertoo ajautuneensa Roopen isästä erottuaan ikävään ja väkivaltaiseen parisuhteeseen, joka käytännössä päätti hänen näyttelijänuransa. Reilu kymmenen vuotta sitten Minna oli ”narsistisen psykopaatin kanssa suhteessa, jossa väkivalta oli jatkuvaa”.

Pyörätuoliin hakattu Minna Turunen hauraana Seiskalle: Olen kokenut absurdia väkivaltaa!

Minna kertoo psyykensä romahtaneen, eikä hän esimerkiksi saanut enää nukuttua. Vuosien piinan jälkeen hän sai kuulla miehen tappaneen itsensä.

Miehen kuolema oli Minnalle helpotus, mutta elämä oli jo suistunut raiteiltaan. Ura näyttelijänä oli ohi, ja terveys ja mielenterveys olivat rempallaan. Hän hakeutui psykiatriseen hoitoon 2012 ja kertoo yrittäneensä tuolloin lähestyä Roope-poikaansa.

– Roopella oli Kolina-ryhmän kanssa keikkoja Lahdessa, ja tietenkin tungin itseni sinne joka kerta. Roope kuitenkin ilmoitti minulle eräänä iltana, ettei minun tarvitse enää tulla, koska nauran niin äänekkäästi. Ystäväni hämmästyivät. Tämän jälkeen emme nähneet vuosiin, Minna muistelee.

Eri näkemys

Roope Salminen & Koirat -yhtye julkaisi viime syksynä Sinulle mutsi -nimisen kappaleen, joka käsittelee Roopen ja Minnan suhdetta. Kappaleessa Roope laulaa, ettei ole nähnyt äitiään viiteen vuoteen ja toivoo tämän soittavan biisin kuultuaan. Roope siis sanoo äitinsä hylänneen hänet, mutta Minna katsoo asian olevan toisinpäin.

Roope Salminen teki laulun syöksykierteeseen joutuneelle äidilleen: Vaikea aihe minulle!

Näin Roope Salminen vastaa nyt Minna Turusen välirikkoväitteisiin: Surullista, että äiti puhuu tuollaisia!

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »