fbq
Uutiset
04.11.2016 12:40
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Roope Salminen teki laulun syöksykierteeseen joutuneelle äidilleen: Vaikea aihe minulle!
Roope Salminen teki laulun syöksykierteeseen joutuneelle äidilleen: Vaikea aihe minulle!
Uutiset
04.11.2016 12:40
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Laulaja-näyttelijä Roope Salminen julkaisi Roope Salminen & Koirat -yhtyeen kanssa uutta musiikkia tänään perjantaina. Kappale kantaa nimeä Sinulle mutsi. Roope on puhunut avoimesti, ettei hän ole ollut enää vuosiin missään tekemisissä biologisen äitinsä, näyttelijä Minna Turusen kanssa.

– Suhdettani Minnaan kysyttiin minulta aiemmin suorassa televisiolähetyksessä. Huomasin, että selvisin hengissä, vaikka puhuin minulle vaikeasta aiheesta. Siinä ei ole mitään salailtavaa, sillä mutsi on julkisuuden henkilö, ja teilläkin on ollut isosti hänen ongelmistaan. Ette te valheita ole hänestä kirjoittaneet, Roope Salminen avautui Seiskalle vuosi sitten.

Minna Turusen tarina on surullinen. Minna oli aikoinaan menestyvä näyttelijä, joka teki rooleja televisiossa ja valkokankaalla, esimerkiksi Salatut elämät -sarjassa ja lukuisissa filmeissä, kuten Vares-elokuvassa. Sittemmin hän on ajautunut syöksykierteeseen, josta Seiskakin uutisoi alkuvuodesta 2015.

 

Seiska 5/2015

 

Seiska kertoi tuolloin, että Minna oli ajautunut miesystävänsä kanssa kodittomaksi. Pariskunta oli elänyt useita viikkoja Helsingin Kalliossa sijaitsevassa hostellissa, jossa Minna jakoi makuusalin 26 muun asukkaan kanssa. Yöpyminen hostellin kerrossängyissä maksoi 16 euroa vuorokaudelta.

Ei ole kotia. On vain Helsinki, vuoroin kadut, puistot, lasaretit ja rappukäytävä, Minna kirjoitti kaikille julkisilla Facebook-sivuillaan.

 

Aneli lounasseteleitä

Lähipiiriin mukaan Minnan ja miesystävän kodittomuus johtui vuonna 2015 talousongelmista. Minnan kirjoitusten mukaan hänellä ei ollut rahaa edes ruokaan. Miesystävä haki Minnalle hostellin läheisyydessä sijaitsevasta kaupasta halvinta kaljaa, jota tietokoneen äärellä viihtynyt Minna nautti jutellen muiden hostellin asukkaiden kanssa.

Täten pyydän aivan pirun maltillisesti teeskennellen ystävällisesti teitä palauttamaan rahani. Kiitos. Noh, se oli vitsiosuus, koska näin ei tule tapahtumaan. Eli imekää herkkuanne. Teiltä muilta kanssaotuksilta pyytäisin erilaisia, kekseliäitä, maistuvia reseptejä minulle kuudeksi päiväksi: ruoanlaittovempeleitä on saatavilla, mutta rahavaraa minulle ei ole kuin happeen, Minna kirjoitti tammikuussa 2015 Facebookissa.

Kun rahaa ei ole ollut ruokaan, Minna pyysi Facebook-ystäviään lahjoittamaan hänelle lounasseteleitä. Hän menetti vuonna 2014 alhaisen verensokerin takia tajuntansa ja kolautti päänsä pahasti seinään.

Melkosen yksinäistä hommaa kontata vessaan oksentamaan syömätöntä ei mitään, kun miniluukussani en mahdu pyörätuolillani suhaamaan, Minna kirjoitti vuoden 2014 alussa.

 

Minna vuonna 2003 juhlissa Jukka Hildénin kanssa - kun kaikki oli vielä hyvin.

 

Kidutettiin ja huumattiin?!

Seiskan vuonna 2015 saaman tiedon mukaan Minna oli kamppaillut jo vuosia ongelmien kanssa. Hän kertoi Facebookissa tulleensa lähisukulaisensa pahoinpitelemäksi, eläneensä vuosina 2006–2008 parisuhteessa, jossa häntä on pidetty vankina, huumattu ja kidutettu sekä olleensa pitkiä aikoja sairaalahoidossa.

Ootan sairaalapaikkaa. Kyllä tuo joskus tulloo. Jäitä hattuun, kun niin ku minullekin laittavat. Ruokaa saapi toimittaa. En kyllä tiijä mihin, Minna kirjoitti tammikuussa 2015.

Minna joutui sairaalahoitoon aiemmin tammikuussa 2015 saatuaan epileptisen kohtauksen.

Aivoista on löydetty erinäisten kuvausten jälkeen kovien iskujen aiheuttamia ruhjeita ja tutkimukset jatkuvat aivovammaklikinakalla. Pidetään toisistamme huolta sillä elämän ja kuoleman raja on hämmentävät ohut, ystävä päivitti Minnan Facebook-sivuille näyttelijän toiveesta.

Väkivallan pelko on ollut Minnan elämässä läsnä vuodesta 2006 lähtien, jolloin hän luuli kuolevansa pahoinpitelyn seurauksena.

Se oli vasta alkua, Minna kirjoitti Facebookissa.

 

Yhteydessä äitiinsä vain, kun tarvitsi rahaa

Seiska tavoitti helmikuussa 2015 Minnan äidin Kaarinan, joka oli huolissaan tyttärestään.

– Olen ollut Minnan kanssa edellisen kerran tekemisissä kolme vuotta sitten. Sen jälkeen hän on ollut minuun yhteydessä ainoastaan sähköpostiviestein, kun on tarvinnut rahaa, Kaarina-äiti kertoi Seiskalle.

 

Uhkailevia viestejä

Kaarina-äidillä ei ollut tyttärensä puhelinnumeroa tai tietoa, missä tämä tuolloin asui.

– Olen valmis ottamaan hänet takaisin kotiin, mutta en rahoita hänen päihteidenkäyttöään. Sen olen tehnyt myös hänelle selväksi. Minna asui hetken Lahden-asunnollani, mutta emme olleet sinä aikana tekemisissä.

Kaarina-äidin mukaan Minnan lähettämät viestit olivat olleet hetkittäin uhkailevia, mutta hän ei halunnut mennä henkilökohtaisten viestien yksityiskohtiin. Hän toivoikin, että Minna-tytär saisi elämänsä vihdoin kuntoon.

– Olen yrittänyt viedä häntä usean kerran hoitoon, mutta hän on katkaissut aina välit minuun, kun olen asiaa ehdottanut. Asia on kuitenkin niin, ettei ketään voi raahata hoitoon.

 

Lähipiiri järkyttyi

Lähipiiri järkyttyi Minnan Facebook-kirjoittelusta, jonka mukaan häntä olisivat jopa sukulaiset pahoinpidelleet.

– Ne ovat tekaistuja tarinoita, sillä hän haluaa huomiota. Olen kuitenkin tietoinen, että hänellä oli edesmenneen miehensä kanssa riitoja, Kaarina totesi helmikuussa 2015.

Lähipiiri ei nostanut Minnan syytöksistä kunnianloukkaussyytteitä. Myöskään Minnan kertomia väkivallantekoja ei ole käsitelty oikeudessa.

 

Minna Turunen vuonna 2002.

 

”Raju elämäntarina”

Seiska tavoitti Minnan tammikuussa 2015 kommentoimaan jo muutaman vuoden kestänyttä syöksykierrettään, joka läheisten mukaan alkoi ex-puolison kuolemasta.

– Elämäntarina on todella raju eikä toista vastaavaa löydy, Minna viestitti tuolloin lyhyesti Seiskalle.

 

Jätti maksamatta 2 000 euron laskun

Minnan talousahdinko syveni maaliskuussa 2015, sillä tuolloin Minna jätti maksamatta helsinkiläisen huoneistohotellin lähes 2 000 euron laskun. Huoneistohotellin omistaja kertoi Seiskalle vuokranneensa Helsingin Töölössä sijaitsevan asunnon Minnalle ja hänen miesystävälleen kolmeksi viikoksi.

– Minna soitti meille ja kertoi, että tarvitsee asunnon, jossa voi olla rauhassa julkisuudelta, huoneistohotellin omistaja kertoi Seiskalle maaliskuussa 2015.

Minna poistui huoneistohotellista maaliskuun alussa, mutta hän jätti laskunsa maksamatta. Huoneistohotellin omistajalle hän ilmoitti päivää ennen asunnon luovuttamista maksaneensa 1 680 euroa kolmelta viikolta. Huoneistohotellissa asuminen maksaa 80 euroa päivältä.

– Hän jätti tietoisesti maksamatta laskunsa, eikä ole sen jälkeen vastannut lukuisiin puhelinsoittoihimme, omistaja totesi.


”Kävin poliisilaitoksella”

Huoneistohotellia pyörittävä nainen kertoi, että hän on joutunut perimään satunnaisia kertoja hotellimaksuja ulosoton kautta asiakkailtaan.

– Olen käynyt Minnankin tapauksessa poliisin juttusilla ja täyttänyt paperin, jolla haen maksamatta jäänyttä hotellimaksua ulosoton kautta.

Kevään 2015 jälkeen Minnan liikkeistä ei ole ollut enää tietoa. Roope Salminenkin kertoo olleensa yhteydessä äitiinsä viimeksi vuosia sitten.

 

 

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »