Raiskaus huumekämpän vessassa! Lastenkodista karanneet Heidi ja Mirkku joutuivat useiden seksuaalirikosten uhreiksi!

Uutiset | 16.10.2019 07:16

Heidi, 25, ja Mirkku, 28, tutustuivat lastenkodissa 13 vuotta sitten. Mirkku sijoitettiin 12-vuotiaana lastensuojelulaitokseen pääkaupunkiseudulle.

– Olisin tarvinnut heti tiukemman paikan, ja pyysin sitä sosiaalityöntekijöiltä. Olin täysin rajaton ja karkailin, Mirkku kertoo.

Karkumatkat kestivät päivästä viikkoon.

– Etsin aina jonkun miehen, jolta pyysin yöpaikkaa. Miehet olivat 40–60-vuotiaita, ja jokainen harrasti seksiä kanssani. Olin lapsi, enkä käsittänyt, ettei se ollut normaalia. Luulen, että tuhoisa käytökseni johtui siitä, että jouduin jo aivan pienenä pedofiilin uhriksi.

Pankkiirista perheenisään

Mirkku kertoo, miten hänelle aina laitoksesta hatkat otettuaan tapahtui pahoja asioita.

– Hyväksikäyttäjämiehet olivat ihan tavallisia ja kunnollisia. Yhdellä oli tietämättäni oma lapsi eri huoneessa, kuin missä hän harrasti kanssani seksiä. Toinen puolestaan oli pankkiiri, Mirkku kertoo.

Mirkku on vasta aikuisena ja omia lapsia saatuaan ymmärtänyt, mitä hänelle on tapahtunut.

– Eräs mies sanoi, että älä meikkaa tai käytä hajuvettä. Silloin luulin, että hän piti luonnonkauniista naisesta, mutta hänhän halusi, että näytän lapselta.

16-vuotiaana Mirkku lopulta sijoitettiin laitokseen, jossa oli tiukemmat rajat.

Tytöt lastenkodissa vuonna 2006. Yksi heistä teki itsemurhan vuosi sitten.
Tytöt lastenkodissa vuonna 2006. Yksi heistä teki itsemurhan vuosi sitten.

 

Lue myös: Riisutut-sarjan Endia paljastaa: Nuoruuteni lastenkodissa oli yhtä helvettiä!

Kaverin raiskaus säälitti

Heidi päätyi samaan lastensuojelulaitokseen Mirkun kanssa vuonna 2006. Heidin sijoituksen taustalla oli rajaton käytös ja alkava päihderiippuvuus.

– Olin 13-vuotias, kolme vuotta Mirkkua nuorempi. Siksi meistä ei varmaan tullut tuolloin kovin läheisiä, Heidi pohtii.

Hän karkasi laitoksesta itseään vanhempien lasten kanssa ja päätyi huumekämppään, jossa hänet raiskattiin vessassa. Mirkku kuuli tapauksesta.

– Muut kertoivat, että heitä vähän säälitti Heidin kohtalo, kun he olivat kuulleet vessan oven läpi, mitä tälle tapahtui. Ajattelin, että jos olisin ollut itse paikalla, niin raiskausta ei olisi tapahtunut, sillä olisin suojellut itseäni nuorempaa, Mirkku sanoo.

En saanut oikeutta

Heidi kertoo 14-vuotiaana kokemastaan karusta kohtalostaan yhä vihaisena.

– Pyysin pakkasyönä tuntemattomalta mieheltä yöpaikkaa. Hän tarjosi viinaa, ja sammuin. Mies raiskasi minut.

Juttu päätyi oikeuteen.

– Nöyryyttävintä oli, että oikeudessa mies väitti, ettei hän ollut huomannut minun olevan lapsi, vaikka hänellä oli saman ikäinen lapsi. Hän syytti minua seksin myymisestä sen varjolla, että oli ostanut minulle aamulla junalipun.

Miestä ei tuomittu.

– En luota viranomaisiin tai oikeuslaitokseen enkä usko, että yksikään karannut alaikäinen on karkureissuillaan turvassa. Niin yleisiä tällaiset raiskaukset ovat, Heidi toteaa.

 Mirkku ja Heidi halusivat kertoa tarinansa vakuututtuaan, ettei lastensuojelu pysty suojelemaan alaikäisiä. Karkaamisia kun ei pystytä estämään.
 Mirkku ja Heidi halusivat kertoa tarinansa vakuututtuaan, ettei lastensuojelu pysty suojelemaan alaikäisiä. Karkaamisia kun ei pystytä estämään.

 

Lue myös: Laulaja Jippu puhuu elämästään lastenkodissa: Äiti, miksi jätit minut?

Muille kävi huonommin

Nyt Mirkku ja Heidi ovat aikuisia. Mirkulla on lapsia, joiden vuoksi hän kertoo pitävänsä elämänsä järjestyksessä. Heidi ei enää käytä päihteitä. Liian nuorena koetut liian rajut tapahtumat ovat jättäneet jälkensä kumpaankin.

– Tapahtumat eivät koskaan lähde mielestäni, ja ne vaikuttavat edelleen. En anna yhdenkään miehen hoitaa lapsiani, sillä en luota heihin. Muille samassa laitoksessa samaan aikaan olleille kävi vielä huonommin kuin minulle, Mirkku kertoo.

Yksi Mirkun ja Heidin kohtalotovereista meni junan alle, muutama on vankilassa tai juuri päässyt sieltä, lähes kaikki käyttävät huumeita ja Mirkun lähin ystävä teki itsemurhan vuosi sitten. Mirkun ja Heidin lisäksi vain yhdellä on elämä suunnilleen kunnossa.

Tyttöjen ystävyys on syventynyt vasta aikuisena, kun kummankin elämä on asettunut uomiinsa.
Tyttöjen ystävyys on syventynyt vasta aikuisena, kun kummankin elämä on asettunut uomiinsa.

WhatsApp-hatkaryhmä

Mirkku ja Heidi arvelevat, että syy heidän hatkailuunsa oli halu elää vapaammin, vaikka taidot eivät siihen vielä riittäneet.

Naiset ovat kuulleet, että nykyään lastensuojelulla on vielä vähemmän keinoja puuttua karkaamiseen kuin ennen.

– Kuulin, ettei nuorilta saa ottaa edes puhelinta pois, vaikka sen avulla nuoret junailevat hatkoja. Heillä on jopa omia Whats-App-ryhmiä, joissa vinkataan yöpaikkoja, Heidi kertoo.

Heidin ja Mirkun nimet on muutettu.

Teksti:Mia Jussinniemi
Kuvat:Mia Jussinniemi ja Mirkun kotialbumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!