fbq
Uutiset
01.04.2017 17:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: ARI LAHTI
riisutut-sarjan laine bruce ja endia patterson
Riisutut-sarjan Endia paljastaa: Nuoruuteni lastenkodissa oli yhtä helvettiä!
Uutiset
01.04.2017 17:00
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: ARI LAHTI

Sub-kanavan kohuttua Riisutut-sarjaa tähdittävät ex-kämppikset Laine Bruce, 26, (kuvassa vasemmalla) ja Endia Patterson, 25, pursuavat iloa, vaikka molemmilla on takanaan vaikea nuoruus.

– Olen laitoslapsi. Nuoruuteni lasten- ja koulukodissa oli yhtä helvettiä. Minua kohdeltiin kuin roskaa ja työntekijät uhkailivat minua, Endia kertoo Seiskalle.

– Kun olin yrittänyt karata laitoksesta, minut laitettiin seisomaan 12 tunniksi lattiaruudulle ilman ruokaa ja juomaa. Sen jälkeen minulle haluttiin tehdä huumetesti. Koska minulla ei ollut nestettä elimistössä, pissaaminen oli mahdotonta.

Laitoselämä opetti hyvässä ja pahassa

Vasta aikuisiällä ystävystyneet Endia ja Laine olivat lastenkodissa 14-vuotiaista täysikäisiksi asti.

– Jouduin lastenkotiin, koska minulla ei ollut hirveän hyvät oltavat kotona. Kapinallisena nuorena ajauduin väärille teille. Laitoselämä on tehnyt minusta itsenäisemmän ihmisen ja olen oppinut, ettei kaikkiin voi luottaa, Endia kertoo.

Hänellä on 4-vuotias tytär ex-puolisonsa kanssa.

Tausta yhdistää

Laine ja Endia tutustuivat kolme vuotta sitten yhteisen ystävän kautta.

– Parin drinkin jälkeen aloimme puhua avoimesti taustoistamme toisillemme. Huomasimme, että olemme molemmat laitoslapsia. En häpeä taustaani, Endia sanoo.

Laine joutui lastenkotiin käytöksensä takia.

– Koulu meni päin helvettiä. Kuvioihin tuli alkoholi ja olin väkivaltainen muita kohtaan. Jouduin usein tappeluihin. Minun oli vaikea sopeutua yhteiskunnan normeihin, Laine kertoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »