Hyppää pääsisältöön
Rami Adham oikeudessa.

Rahanpesusta syytetyllä lelusalakuljettaja Rami Adhamilla outoja selityksiä: Osti puutarhamökin arabialaiselle enolleen!

Kihlakunnansyyttäjä Elina Karvo piirsi syytteillään varsin rujoa kuvaa Rami Adhamista Helsingin käräjäoikeudessa viime viikolla. Hän vaati kohutulle lelusalakuljettajalle vankeutta peräti 18 rikoksesta, kuten rahankeräysrikoksesta, törkeästä rahanpesusta ja useista väärennyksistä.

Lue myös: Lelusalakuljettaja Rami Adham käräjillä: vaaditaan vankeutta ja maksamaan valtiolle yli 300 000 euroa!

Adhamin syytteet nivoutuvat hänen niin sanottuun hyväntekeväisyystoimintaansa, jolla on ollut tarkoitus auttaa hädänalaisia ihmisiä Syyriassa. Syyttäjän mukaan merkittävä osa rahoista on kanavoitu hänen omaan käyttöönsä.

Adham on kiistänyt suurimman osan syytteistä.

Lue myös: Lelusalakuljettaja kiistää suurimman osan syytteistä: Vetoaa ulkomaalaistaustaan ja tietämättömyyteen

Osti käteisellä

Erikoisinta antia Adhamin syytteissä on hänen rahankäyttönsä.

Lelusalakuljettaja viittasi kuulusteluissa useasti siihen, ettei hänellä ole tuloja tai omaisuutta Suomessa. Tästä huolimatta Adham hankki käteisellä 62 000 euron siirtolapuutarhamökin ex-vaimolleen.

Syytteen mukaan mökki ostettiin luvattomasti kerätyillä hyväntekeväisyysvaroilla. Syyttäjä katsoo, että kaupoilla on pyritty häivyttämään rahojen laiton alkuperä.

Rami Adham ja hänen ex-vaimonsa saapuivat viime viikolla Helsingin käräjäoikeuteen yhdessä. Naista syytetään törkeästä rahanpesusta.
Rami Adham ja hänen ex-vaimonsa saapuivat viime viikolla Helsingin käräjäoikeuteen yhdessä. Naista syytetään törkeästä rahanpesusta.

Lue myös: Raskaat syytteet eivät vieneet lelusalakuljettaja Rami Adhamin ruokahalua: ahmi vaimonsa kanssa patonkia hiki hatussa - kuvat!

Outo viisumijärjestely

Adhamin mukaan siirtolapuutarhamökkiä ei ostettu ex-vaimolle vaan sijoitukseksi hänen saudiarabialaiselle enolleen. Miehelle, joka ei ole koskaan käynyt Euroopassa saati Suomessa.

Lelusalakuljettajan mukaan eno halusi ostaa siirtolapuutarhamökin Oulunkylästä, jotta saisi viisumin Eurooppaan.

Lue myös: Lelusalakuljettaja Rami Adhamille vankeusrangaistus hovista - syyttäjä vaatii käräjillä vielä kovempaa tuomiota!

Poliisi ihmetteli kuitenkin kuulusteluissa, miten kaupat hyödyttäisivät enon maahantuloa, kun kiinteistö laitettiin ex-vaimon nimiin.

Se ei tietenkään auta tässä vaiheessa, mutta se on yksi askel siihen, että eno pystyisi myöhemmin ostamaan kiinteistön. Ostamalla siirtolapuutarhamökin enoni varoja turvattiin, kyseessä oli yksi askel siihen, että enoni saisi myöhemmin kerättyä lisää rahaa, jolla voisi ostaa kiinteistön. Toive oli tehdä voittoa myymällä siirtolapuutarhamökki sitten vaikka vuoden päästä, Rami Adham selitti.

Lue myös: Lelusalakuljettaja Rami Adhamille ehdollinen vankeustuomio useista rikoksista!

Mökki valtiolle?

Syyttäjä vaatii, että Adham ja hänen perustamansa hyväntekeväisyysjärjestö tuomitaan menettämään valtiolle rikosten tuottamana taloudellisena hyötynä yhteensä 316 000 euroa.

Samanlainen vaatimus on kohdistettu myös siirtolapuutarhamökin kauppahintaan.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Panu Hörkkö

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!