Hyppää pääsisältöön
Rami Adham

Lelusalakuljettaja Rami Adham käräjillä: vaaditaan vankeutta ja maksamaan valtiolle yli 300 000 euroa!

Helsingin käräjäoikeudessa on aloitettu lelusalakuljettaja Rami Adhamin talousrikossyytteiden käsittely.

Syyttäjä vaatii Adhamille vankeusrangaistusta ja tätä syytetään kaikkiaan 18 rikoksesta. Rikosnimikkeinä jutussa on muun muassa rahankeräysrikos, törkeä rahanpesu ja väärennys.

Kokonaisuus liittyy Suomi Syyria Yhteisö ry:n toimintaan, jonka hallituksen puheenjohtaja Adham on toiminut. Syytteiden mukaan hän on ollut myös yhdistyksen tosiasiallinen vallankäyttäjä.

Syyttäjän mukaan Adham on kerännyt yhdistyksen nimissä yhteensä yli 152 000 euroa ilman rahankeräyslupaa. 

Osti kesäpaikan keräysvaroilla

Syytteissä kerrotaan, että on antanut keräyksen kohderyhmälle totuudenvastaisia ja harhaanjohtavia tietoja hädänalaisten ihmisten auttamisesta Syyriassa.

Adhamia syytetään törkeästä rahanpesusta, koska syyttäjän mukaan keräysvarojen alkuperää on pyritty peittämään.

Syytteiden mukaan rahoja on käytetty esimerkiksi Adhamin yrityksen liiketilojen vuokriin ja siirtolapuutarhamökkiin, jonka kauppahinta oli 62 000 euroa. Rahoja on siirretty myös Adhamin pankkitilille Turkissa.

Väärennyssyytteet liittyvät puolestaan siihen, että yhdistykselle olisi väärennetty muun muassa talousarvioita, toimintakertomuksia ja ylimääräisiä yhdistyskokouksia.

Vankeusrangaistuksen lisäksi syytttäjä vaatii, että Adham ja yhdistys on tuomittava menettämään valtiolle yhteensä yli 316 000 euroa.
 


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!