fbqRadiojuontaja joutui karanteeniin! Aki Linnanahteen perheessä todettiin koronavirustartunta: ”Tässä asiassa ei ole mitään noloa tai hävettävää” | Seiska
aki linnanahde

Radiojuontaja joutui karanteeniin! Aki Linnanahteen perheessä todettiin koronavirustartunta: ”Tässä asiassa ei ole mitään noloa tai hävettävää”

Uutiset | 15.02.2021 19:04

Toimittaja ja juontaja Aki Linnanahde, 42, kertoi yllättävän uutisen maanantai-iltapäivänä sosiaalisessa mediassa. Radio Nova -kanavan aamujuontaja paljasti Instagram-päivityksessään, että hänen perheessään on todettu koronavirustartunta. Perheenjäsenen tartunnan takia hän on itsekin karanteenissa seuraavat kaksi viikkoa.

- Täytyy antaa isot kehut viranomaisten suuntaan, miten selkeät ohjeet meille tuli nopeasti tartunnan varmistuttua. Käytännössä voin viedä koiraa ulos ja on oikeastaan vähän pakkokin viedä. Muutenkin voin käydä ulkona kävelyllä, tai viedä roskat. Sen sijaan en voi mennä lähityöhön, kauppaan, apteekkiin, harrastuksiin tai yleisötilaisuuksiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Luonnollisesti aion noudattaa annettuja ohjeita. 

Lue myös: Ohhoh, mikä kuva ja meikki - Aki Linnanahde yllättää goottibändiläisenä 

Julkaisunsa yhteydessä Aki jakoi kuvan, jossa hän kantaa soppakulhoa kumihanskat käsissään ja kasvomaski naamallaan. Hän päätti kertoa asiasta hyvin avoimesti, koska tiesi radion kuuntelijoiden olevan kiinnostuneita siitä, miksi hän ei ole juontamassa aamulähetyksiä.

- Toisaalta tässä asiassa ei ole mitään noloa tai hävettävää, eikä kenenkään pitäisi niin tuntea. Turha stigma asian ympäriltä pitäisi saada pois. Koronatartunnat ja niistä tulevat altistukset ovat valitettavasti olleet arkipäivää jo vuoden. Meidän tapauksessa tartunnan saanut on elänyt poikkeuksellisen suljettua elämää, mutta niin vain se tartunta tuli. Näin voi käydä. Muutenkin olemme toimineet asian suhteen vastuullisesti ja ohjeita noudattaen.

Akilla ei sanojensa mukaan ole vielä ollut tartuntaan viittavia oireita. Hän aikoo silti käydä koronavirustestissä varmuuden vuoksi. Radiojuontaja lupaa tehdä kaikkensa perheensä kanssa, ettei tauti leviäsi heistä muihin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aki Linnanahde (@linnanahde)

Hermostui radiossa

Maailmaa järisyttänyt koronaviruspandemia alkoi vaikuttaa suomalaisiin viime vuoden keväänä, kun kotimaamme poikkeustilanteet aiheuttivat monille hermostuksen tunteita. Aki ei välttynyt näiltä tunteenpurkauksilta, sillä hän kilahti juontoparilleen Minna Kuukalle, 50, suorassa lähetyksessä.

Lue lisää: Aki Linnanahde sai kilahduskohtauksen Radio Novan aamulähetyksessä - kaivoi hampaita ja kollega huomautti koronavaarasta: "Älä nyt oikeesti laita..."

Aki suuttui Minnalle, kun tämä huomautti miehelle, ettei hampaiden kaivaminen kortin päädyllä ollut kovin hygieenistä.

- No ei kai täs nyt jumalauta voida pelätä joka ikistä asiaa! Meinaatko sinä, että tässä nyt pesii joku koronavirus pinnalla? Aki raivosi.

aki linnanahde ja minna kuukka
Aki ja Minna ovat olleet juontoparina vuodesta 2016.

Lue myös: Aki Linnanahde voitti lotossa - oli jo hylännyt kupongin - tarinalla tärkeä opetus

Aki ttk
Radiojuontaja putosi kolmantena Tanssii tähtien kanssa -kilpailusta vuonna 2018. 
Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Pasi Murto, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!