Purku-uhka päällä! Viranomainen yllättyi Kimi Räikkösen Porkkalan-huvilan rakennustöistä – ”Vaikuttaa erikoiselta!”

Uutiset | 27.06.2020 07:19

Formulatähti Kimi Räikkösen, 40, Porkkalanniemen-huvilalla huomio kiinnittyi päärakennuksen ja rantasaunan väliseen rinteeseen tehtyyn massiiviseen laajennustyöhön. Kalliota on louhittu usean kymmenen metrin matkalta, ja Kimi on rakennuttanut tontilleen komean uima-altaan!

Pulikointipaikan välittömään läheisyyteen on tehty erillinen auringonottoterassi, jonka alapuolella olevaan tilaan on muurattu italialaistyyppinen pitsauuni. Tulisija on selkeästi puulämmitteinen, sillä uunin alapuolella on halkoja ja peltinen savupiippu nousee mutkitellen kohti taivasta.

Alfa Romeon formulatallin tähtikuski Kimi päätti rakennuttaa perheelleen upean pulikointipaikan mutta unohti hakea rakennuslupaa.
Alfa Romeon formulatallin tähtikuski Kimi päätti rakennuttaa perheelleen upean pulikointipaikan mutta unohti hakea rakennuslupaa.

Lue myös: Kimi Räikkönen rakensi luvattomasti Porkkalan-ökyhuvilallaan - laiton pitsauuni ja uima-allas!

Tarkastaja Seiskalle: ”Rakennuslupaa ei ole”

Seiska pyysi lisätietoja Kimi Räikkösen massiivisesta projektista Kirkkonummen rakennusvalvontaviranomaisilta. Tavoitimme Porkkalanniemen asioita hoitavan rakennustarkastajan Laila Kankaalan, joka yllättyi nähtyään Seiskan ilmakuvat.

– Vaikuttaa erikoiselta, sillä sinne ei ole haettu rakennuslupaa. Pitää panna selvityspyyntö sille, kuka Räikkösen asioita hoitaakaan, Kankaala tuumasi.

Eikö kuvan pizzauuni näytä tulisijalta?

– Kyllä tuo vahvasti tulisijalta näyttää.

Vaatiiko se rakennusluvan?

– Tulisijallinen rakennus vaatii aina rakennusluvan, koska siinä on kyse turvallisuudesta. Tämä nyt näyttää olevan kivien seassa, mutta siitä huolimatta se ei poista rakennuslupavelvoitetta.

Vaatiiko uima-allas lupaa?

– Sen voi hakea siinä samalla ja selvityspyynnössä se tulee esille.

Voiko uima-altaan rakentaa ilman lupaa?

– Se on kaksipiippuinen juttu eli mihin sen rakentaa. Ja sitten vesienkäsittely on aina asia erikseen. Tähän on varmaan jätevesijärjestelmä jouduttu laatimaan.

Mutta teiltä ei siis ole haettu lupaa tulisijalle tai uima-altaalle?

– Ei ole.

Voiko tätä siis tulkita, että tämä on ilman lupaa rakennettu laiton rakennus?

– Luvaton rakennus se varmaan on. Sitten, kun kiinteistön omistajalta on saatu selvitys, niin me ruvetaan sanomaan, mitä se on. Kuvien perusteella luvattomalta se vahvasti näyttää.

Minkälaisia sanktioita tästä voi tulla?

– Ensimmäisessä vaiheessa selvityspyynnöstä peritään 200 euroa. Jos ei anna selvitystä, niin asia viedään lautakuntaan, joka päättää mahdollisista purkamisista. Se on tosin pitkä tie, mutta kyllä ihmiset yleensä hakevat hyvin kiltisti lupaa sitten perästä päin, Kankaala hymähtää.

Katso kuvat Kimin huvilasta Seiska Kubista!

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:All Over Press ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!