Vain Seiskassa!

Patrik Laine lyö luun kurkkuun, luvassa paljon tappeluita ja finaaliparikin jo käytännössä selvillä – Esa Tikkanen lataa tiskiin historiallisen kovat NHL-ennustukset: ”Näin tulee käymään”

Uutiset | 13.01.2021 21:41

NHL-kausi 2020–21 käynnistyy keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. 

Koronapandemia on myllännyt maailman kovimman kiekkoliigan aikataulut uusiksi siten, että runkosarjassa pelataan vain 56 ottelua. Stanley Cup pitäisi olla jaettuna uusille mestareille viimeistään heinäkuun puoliväliin mennessä.

Tulossa on siis tynkäkausi, mutta muitakin muutoksia piisaa. Tällä kertaa perinteiset konferenssit on heitetty romukoppaan, ja kaikki NHL-joukkueet on jaettu väliaikaismallilla neljään eri divisioonaan: läntiseen, pohjoiseen, keskiseen ja itäiseen.

Lue myös: Hirviömäisiä summia! 24-vuotias Mikko Rantanen tienaa NHL:n viidenneksi kovinta liksaa – näin tuhtia tiliä suomalaispelaajat tahkoavat tarunhohtoisessa!

Uusi NHL-kausi on valmis alkamaan. Kuva keväältä 2019 Dallasista, Americans Airlines Centerin edustalta.
Uusi NHL-kausi on valmis alkamaan. Kuva keväältä 2019 Dallasista, Americans Airlines Centerin edustalta.

”Mielenkiintoinen homma”

Kunkin divisioonan joukkueet pelaavat runkosarjassa vain toisiaan vastaan. Esimerkiksi pohjoinen divisioona käsittää pelkästään kanadalaisia seuroja, jotka kohtaavat toisensa peräti 9–10 kertaa. Vastapuolen naamat tulevat siis tutuiksi.

– Nämä uudet divisioonajaot ovat kyllä mielenkiintoinen homma. Paljon tullaan pelaamaan samoja vastustajia vastaan, kenties jopa liiankin paljon, Esa Tikkanen tuumii Seiskalle ravintola Hookissa niin sanotulla NHL-dinnerillä.

– Samoja vastustajia vastaan hinkataan illasta toiseen. Se taas tarkoittaa, että tullaan näkemään paljon tappeluita. Varsinkin Battle of Albertassa kiehuu aivan varmasti!

Lue myös: Esa Tikkanen loisti NHL-historian verisimmissä pelisarjoissa, joissa kukaan ei kumma kyllä kuollut - legendaarinen Albertan taisto oli silkkaa sotaa: ”Valmentaja huusi meille tukka pystyssä!”

Esa Tikkanen marinoitui voittajaksi legendaarisissa Albertan taistoissa. Kuvassa viiden Stanley Cupin mies mestaruushumussa Edmonton Oilersissa keväällä 1990.
Esa Tikkanen marinoitui voittajaksi legendaarisissa Albertan taistoissa. Kuvassa neljän Stanley Cupin mies mestaruushumussa Edmonton Oilersissa keväällä 1990. Viides tuli neljä vuotta myöhemmin NY Rangersissa.

Kaikista kovin divisioona

Albertan taistelu on klassinen Edmonton Oilersin ja Calgary Flamesin välienselvittely, josta viiden Stanley Cupin Tikkasellakin on runsaasti kokemusta. Öljymiehissä neljä mestaruutta voittanut Tiki ennustaa, että jossain vaiheessa voi läikkyä yli.

– Siellä tullaan näkemään niin sanotusti tunnetta. Muutenkin pelirumba on sitä luokkaa, että on erittäin mielenkiintoista nähdä, pysyvätkö äijät ehjinä. Miten hyvin siellä pystytään pelaamaan kausi loppuun? Tikkanen kysyy.

Lue myös: Kasperi Kapanen missaa järisyttävän kiekkoelämyksen – verivihollista edustanut isä Sami Kapanen lataa totuuden tiskiin: ”Valitettavasti fakta on se, että…”

– Sanoisin silti, että kaikista kovin divisioona on näkemykseni mukaan keskinen divisioona. Kokonaisuutta kun katsoo, niin sieltä tulee väkisinkin tippumaan useampi mestarikandidaatti. Tampa Bay, Dallas, Carolina... Kaikki eivät voi päästä jatkoon.

Johdattaako Sebastian Aho Carolina Hurricanesin jatkoon keskisestä divisioonasta?
Johdattaako Sebastian Aho Carolina Hurricanesin jatkoon keskisestä divisioonasta?

Tikin kolme kovaa ennustusta!

Seiska pyysi Esaa lyömään tiskiin kolme kovaa ennustusta alkavasta NHL-kaudesta. Itä-Helsingin Kontulan kasvatti pelasi tarunhohtoisessa yli 1000 ottelua, kivenkovat pudotuspelimatsit mukaan lukien. Tässä Tikin pilke silmäkulmassa heittämät arviot:

1. Patrik Laine lyö luun kurkkuun

”Tällä tynkäkaudella yksikään pelaaja ei ammu 50 maalia, mutta odotan silti Patrikilta tehoja. Kaveri pelaa viimeistä sopimusvuottaan ja kaikki paineet ovat nyt Patella.

Nyt on pakko lyödä luu kurkkuun. Jollei homma lähde rullaamaan heti alussa, alkaa median kauhean grillaus ja fanitkin alkavat buuata. Toivotaan nyt, että se lähtisi sieltä.

Onneksi Patella on siellä vanha tuttu sentteri, Paul Stastny. Hän tarvitsee sellaisen, koska Pate ei ole mikään pelinrakentaja vaan Teemu Selänteen kaltainen snaipperi. Jos vaan sentterit jakavat kiekkoa, niin sitten vaan punalamppu päälle ja kädet pystyyn!”

Patrik Laineelta odotetaan tulosta Winnipeg Jetsissä.
Nyt epäilijöille luu kurkkuun! Patrik Laineelta odotetaan tulosta Winnipeg Jetsissä.

2. Kaapo ja Pulju lyövät läpi

”Veikkaan, että alkavalla kaudella nähdään nuorten suomalaisten esiinmarssi. Ennustukseni on, että Kaapo Kakko on nyt valmiimpi ja lyö läpi NY Rangersissa. Toivottavasti niin tekee myös Jesse Puljujärvi Edmontonissa, luotan kyllä häneenkin.

Miro Heiskanen on jo lyönyt läpi Dallasissa, mutta häneltäkin on lupa odottaa vielä isompaa askelta eteenpäin. Siinä on kaveri, joka tulee varmasti olemaan jälleen tosi iso osa Dallasin palapeliä. Taas seuraava steppi eteenpäin.

Lisäksi odotan näkeväni valmista peliä Mikko Lehtoselta, vaikka onkin jo vähän varttuneempi kaveri. Harmi, ettei pääse pelaamaan ainakaan vielä Toronton avauspelissä. Silti täysi luotto herra Lehtoseen.”

Jesse Puljujärven ensimmäinen NHL-yritys meni enemmän tai vähemmän kaarteluksi. Onnistuuko Pulju lyömään nyt läpi?
Jesse Puljujärven ensimmäinen NHL-yritys meni enemmän tai vähemmän kaarteluksi. Onnistuuko Pulju lyömään nyt läpi?

3. Finaalipari jo selvillä?

”Edmonton Oilersissa on tosi mielenkiintoinen tilanne, koska siellä on kaksi niin kovaa kenttää. Löytyy Connor McDavid ja Leon Draisaitl. Moni on silti miettinyt, miten maalivahtipeli tulee kestämään? Tiedän, että Edmontonissa naureskeltiin Mikko Koskisen sopimukselle, mutta hän on nyt ykkösvahti. Pystyykö kantamaan vastuuta?

Kyllä mä silti sanon, että Colorado Avalanche tulee olemaan kova. Siellä on Mackinnon, Rantanen ja Landeskog. Ja jos mietitään hallitsevia mestareita, niin ei Tampa Bay Lightning menettänyt juuri keitään kärkijätkiään.

Joten Avs ja Lightning on aika lähellä finaaliparia, näin siinä tulee käymään!”

Mikko Rantasen Colorado Avalanche on yksi suurimmista mestarisuosikeista.
Mikko Rantasen Colorado Avalanche on yksi suurimmista mestarisuosikeista.


 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Pasi Murto & AOP
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!