fbq
Uutiset
07.04.2016 14:31
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: Seiskan toimitus
PT aloitti raskauskilosodan: Universumin p**kin selitys, älkää tyhmät syökö kahden edestä!
PT aloitti raskauskilosodan: Universumin p**kin selitys, älkää tyhmät syökö kahden edestä!
Uutiset
07.04.2016 14:31
Teksti: Mariama Bah|Kuvat: Seiskan toimitus

Personal trainer Jooel Vatanen kirjoittaa tuoreessa blogipostauksessaan raskauskiloista, niistä eroonpääsemisestä sekä tietysti niiden hankkimisesta. Aihe on sanomattakin selvästi arka, mutta Jooel ei säästele sanoissaan.

Asiakaskunnassani on paljon äitejä kenen ylipaino on lähtöisin raskausajalta. Reilut raskauskilot on semmonen hyväksytty normi juttu jota pidetään täysin normaalina. Moni oikeasti ajattelee että raskaus prosessiin kuuluu automaattisesti holtiton lihoaminen ja monesti käytös on myös sitä ajatusta tukevaa. Ei se ole normaalia, ei se kuulu olennaisesti raskaana olemiseen että syödään itsensä plussapallon näköiseksi, EI SITTEN TODELLAKAAN. Kun jengi pamahtaa paksusti niin heti ollaan hamustelemassa rasvaa ympärilleen, kyllä sillä vauvalla on ihan hyvä olla vaikka äiskä ei nyt ota 10 kilon rasvamuuria vatsan ympärille.

Tekstiblogin lisäksi Jooel teki vlogin tukeakseen asiaansa. 

- Saan varmasti jonkun suuttumaan. Tällaisista mielipideasioista ei voi kuin kiistellä... Mutta mitkä raskauskilot? Se on sellainen hyväksytty juttu: olen raskaana, nyt saa lihoa. Se on universumin paskin selitys ruveta syömään, että ihminen rupee lihomaan. Tottakai kehosi paino nousee, kun sisälläsi kasvaa ihminen, Jooel kertoo vlogissa.

 

"Yhtä asiaa jokainen voi säädellä"

Jooel painottaa ymmärtävänsä sen, että jokainen raskaus on yksilöllinen, mutta siitä huolimatta yhtä asiaa jokainen ihminen voi säädellä hormonitasoista riippumatta.

En ota kantaa himoihin ja mielentiloihin joita raskaana ollessa käydään läpi, mutta sen tiedän että kaikki kuitenkin loppujen lopuksi hallitsee ihan itse käden ja suun välistä liikerataa jolla se lihoaminen pääasiassa toteutetaan.

 

 

- Taitaa olla sellainen sanonta, että raskaana ollessa syödään kahden edestä? No siltä se ainakin näyttää, että aika moni syö. TYHMÄT! Jooel pohtii.

 

Raivokasta kommentointia

Kuten arvata saattaa, kommentit ovat aiheuttaneet raivokasta keskustelua puolin ja toisin. Jooelin blogin kommenttiosiossa on paljon ymmärtäviä kommentteja, mutta myös täystyrmäyksiä. Kuten yksi kommentoija tiivisti:

- Nyt kaivan ne popparit esiin koska sohaisit aika moiseen muurahaispesään.

Osa epäili, että mies ei ymmärrä naisen kehossa raskauden aikana tapahtuvia muutoksia. Toisaalta osa kertoi joko välttyneensä itsekurin ansiosta pahemmilta raskauskiloilta tai päässeensä niistä sen avulla eroon.

- Kerranki joku sanoo asiat niinku ne on. Oikeesti oon ihmetellyt asiaa.. vuosia sairaalaympäristössä työskennellessäni olen pistänyt merkille että suurin osa mammoista jotka tulevat synnyttään ovat xxxxl-kokoa. No, jos ylipainoisten määrä on yleisesti kasvussa niin päteehän se tietty synnyttäjiinkin, yksi tiivisti.

- Okei, mistä tiedät kuka naisista on perusterve raskauden aikana ja kuka ei? Ja mitä kaikkea sen raskauden aikana kukanenkin kokee? Raskaus on kaikessa luonnollisuudessaan siltikin ylimääräinen stressi keholle (ja mielelle). Raskaushormonit pistää kroppaa sekaisin, jonka seurauksena voi tulla esimerkiksi pahoinvointia tai väsymystä, mikä tottakai vaikuttaa liikunta- ja ruokailutottumuksiin. Muuttuva keho voi stressata mieltä ja jos on vähänkään taipuvainen esim. lohtusyömiseen, siihen on aika helppo turvautua, varsinkin jos mitään muita keinoja sen stressin käsittelyyn ei omaa, toinen kommentoi.

Mitä mieltä olet - menikö Jooelin postaus yli? Onko aiheesta puhuminen raskaana olevien syyllistämistä vai onko jo aikakin nostaa kissa pöydälle? Kommentoi!