Katso videot!

Onko tässä Suomen rosoisin ja rehellisin kaupunki? Lahden Pelicansin kapteeni Hannes Björninen kertoo, mitä tapahtuu kun hävityn matsin jälkeen painelee lähikauppaan – suoraa puhetta Seiskalle!

18.09.2019 14:20

Liigakausi mallia 2019-2020 on jo täydessä vauhdissa. Tänään keskiviikkona (18.9.) kiekko putoaa jälleen jäähän peräti seitsemällä liigapaikkakunnalla.

Lahdessa keskinäistä paremmuuttaan selvittelevät paikallinen Pelicans ja radiomastojen juurella vieraileva Rauman Lukko. Kotijoukkue on aloittanut kauden vahvasti: viime perjantaina Pelicans antoi tukkapöllyä kotikaukalossaan HIFK:lle tyylipuhtaasti 3–0. Lauantaina se haki vierasryöstön Mikkelin Jukureilta lukemin 3–4.

Lue myös: Onko tässä Liigan seksikkäin cheerleader? Oululainen Mira, 24, hylkäsi Kärpät ja ryhtyi kannustamaan Pelicansia – nyt lahtelaiskollit iskevät kurvikaunottarelle kilpaa silmää

Suomen Chicago on nätti paikka pelata ammatikseen, kun luistin kulkee. Vaan annas olla, jos tilille alkaa kertyä tappioita. Miten kiekkohullussa kaupungissa silloin suhtaudutaan paikallisiin kiekkosankareihin? Seiska päätti kysäistä asiaa Pelicans-kippari Hannes Björniseltä.

Mr. Björninen, aistiiko sen jotenkin, jos hävityn matsin jälkeen painelee lahtelaiseen lähikauppaan?

– Noooh… Ehkä sen joskus aistii, Pelicans-kippari naureskelee.

– Vielä ei ole suuremmin tullut kritiikkiä julkisilla paikoilla.

Lue myös: Herranjestas, mitä mimmejä! Ennen julkaisemattomat kuvat julki: Lahden Pelicansin hehkeät cheerleaderit tekivät rohkean ratkaisun

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pelicansin oma kasvatti Hannes Björninen kolkuttelee jo kovasti Leijonien pukukopin ovea.
Pelicansin oma kasvatti Hannes Björninen kolkuttelee jo kovasti Leijonien pukukopin ovea.

Lahtelaista laatulihaa

Ulkopaikkakuntalaiset ovat herkästi kurkkineet olkansa yli asioidessaan Lahdessa. Suomen Chicagolla onkin oma kursailematon maineensa. Myös Pelicans-kapteeni Björnisen mielestä lahtelaisuus on tietynlaista ”rosoisuutta ja rehellisyyttä.”

Liigan parhaimpiin aloittajiin lukeutuva Björninen, 23, on Pelicansin oma kasvatti. Kyseessä on 185 senttiä ja vajaat 90 kiloa lahtelaista laatulihaa, jonka tinkimätön työnteko nosti kahden suunnan sentterin viime kaudella A-maajoukkueeseen asti.

Lue myös: HIFK:n pukukopissa on yksi asia, joka on ehdottomasti kielletty – kapteeni Lennart Petrell paljastaa Seiskalle: ”Sitä ei saisi ikinä tapahtua”

Mutta saako karismaattinen takatukka liikkua rauhassa kaupungilla? Vai väsyykö ranne jatkuviin nimikirjoituksiin?

– Ei ole ainakaan toistaiseksi väsynyt, Hannes myhäilee.

– Totta kai ilolla ja kunnialla kannan sitä, että voin olla Lahessa jääkiekkoilija ja kotiseuran kapteeni. Se on hieno homma.

Lue myös: Kurvikas Nuppu, 25, herätti huomiota Tinderissä: kiinnostuneet tunnistivat punapään heti Pelicansin cheerleaderiksi – ”Se oli ihan kivaa”

Pelicans – Lukko tänään Lahden Isku Areenalla klo 18.30.

23-vuotias Hannes Björninen toimii toista kauttaan Lahden Pelicansin kapteenina.
23-vuotias Hannes Björninen toimii toista kauttaan Lahden Pelicansin kapteenina.

Juttua muutettu: otsikkoa muokattu klo 17.30.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: AOP, Eva-Liisa Orupöld

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!