Uutiset
Katso videot!

Onko tässä Suomen rosoisin ja rehellisin kaupunki? Lahden Pelicansin kapteeni Hannes Björninen kertoo, mitä tapahtuu kun hävityn matsin jälkeen painelee lähikauppaan – suoraa puhetta Seiskalle!

18.09.2019 17:20

Liigakausi mallia 2019-2020 on jo täydessä vauhdissa. Tänään keskiviikkona (18.9.) kiekko putoaa jälleen jäähän peräti seitsemällä liigapaikkakunnalla.

Lahdessa keskinäistä paremmuuttaan selvittelevät paikallinen Pelicans ja radiomastojen juurella vieraileva Rauman Lukko. Kotijoukkue on aloittanut kauden vahvasti: viime perjantaina Pelicans antoi tukkapöllyä kotikaukalossaan HIFK:lle tyylipuhtaasti 3–0. Lauantaina se haki vierasryöstön Mikkelin Jukureilta lukemin 3–4.

Suomen Chicago on nätti paikka pelata ammatikseen, kun luistin kulkee. Vaan annas olla, jos tilille alkaa kertyä tappioita. Miten kiekkohullussa kaupungissa silloin suhtaudutaan paikallisiin kiekkosankareihin? Seiska päätti kysäistä asiaa Pelicans-kippari Hannes Björniseltä.

Mr. Björninen, aistiiko sen jotenkin, jos hävityn matsin jälkeen painelee lahtelaiseen lähikauppaan?

– Noooh… Ehkä sen joskus aistii, Pelicans-kippari naureskelee.

– Vielä ei ole suuremmin tullut kritiikkiä julkisilla paikoilla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pelicansin oma kasvatti Hannes Björninen kolkuttelee jo kovasti Leijonien pukukopin ovea.
Pelicansin oma kasvatti Hannes Björninen kolkuttelee jo kovasti Leijonien pukukopin ovea.

Lahtelaista laatulihaa

Ulkopaikkakuntalaiset ovat herkästi kurkkineet olkansa yli asioidessaan Lahdessa. Suomen Chicagolla onkin oma kursailematon maineensa. Myös Pelicans-kapteeni Björnisen mielestä lahtelaisuus on tietynlaista ”rosoisuutta ja rehellisyyttä.”

Liigan parhaimpiin aloittajiin lukeutuva Björninen, 23, on Pelicansin oma kasvatti. Kyseessä on 185 senttiä ja vajaat 90 kiloa lahtelaista laatulihaa, jonka tinkimätön työnteko nosti kahden suunnan sentterin viime kaudella A-maajoukkueeseen asti.

Mutta saako karismaattinen takatukka liikkua rauhassa kaupungilla? Vai väsyykö ranne jatkuviin nimikirjoituksiin?

– Ei ole ainakaan toistaiseksi väsynyt, Hannes myhäilee.

– Totta kai ilolla ja kunnialla kannan sitä, että voin olla Lahessa jääkiekkoilija ja kotiseuran kapteeni. Se on hieno homma.

Pelicans – Lukko tänään Lahden Isku Areenalla klo 18.30.

23-vuotias Hannes Björninen toimii toista kauttaan Lahden Pelicansin kapteenina.
23-vuotias Hannes Björninen toimii toista kauttaan Lahden Pelicansin kapteenina.

Juttua muutettu: otsikkoa muokattu klo 17.30.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:AOP, Eva-Liisa Orupöld
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

KATSO SEURAAVAKSI

Romugrilli: ”V**tuilin sille naiselle ihan h**vetisti!” - romutransu Markus Kuotesaho kertoo mielipiteensä viranomaisista!

Kuninkaan valtakunta: Aki Samuli kritisoi musiikkibisnestä – suomalaisille supertähdille kylmää kyytiä!

Katso video!

Mykistävät muodot! Savonlinnalaisella Pashalla, 20, on yli puoli miljoonaa Instagram-seuraajaa: luomukaunotar ei itse ole tyytyväinen vartaloonsa - video!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!