Katso videot!

HIFK:n pukukopissa on yksi asia, joka on ehdottomasti kielletty – kapteeni Lennart Petrell paljastaa Seiskalle: ”Sitä ei saisi ikinä tapahtua, siitä tulee iso sakko”

Uutiset | 13.09.2019 13:52

Kaukana ovat ajat, jolloin Carl Brewer toi romuluisen kanukkilätkän Suomen pääkaupunkiin. Helsingin IFK oli menneinä vuosina pelätty vastustaja, jota vastaan maakuntien vastustajilla meinasi lörähtää housuun jo bussimatkalla Hesaan.

Stadin kingit eivät ole kuitenkaan enää vuosiin pelottaneet ketään fyysisyydellään. Kuuluisa brändi on muuttunut. Moni liigajoukkue on tullut ryminälätkän saralla ohi oikealta ja vasemmalta, mutta sekös punaisten leirissä hetkauttaa.

Nykypäivän HIFK:ta kiinnostaa ennen kaikkea voittaminen – ei välttämättä niinkään tapa, jolla menestystä tulee. Arvot ovat pehmentyneet.

Siitä kielii osaltaan myös HIFK:n nykykapteenin, Lennart Petrellin, luonnehdinta itsestään: ”positiivinen ja kannustava.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lennart Petrell on Helsingin IFK:n kapteeni.
Karhu-Kissoissa kiekko-oppinsa saanut Lennart Petrell on Helsingin IFK:n kapteeni.

Luontoa ja valokuvausta

Joskus on kuultu tarinoita yökerhoihin etuilevista kukonpojista, mutta nykypäivän edarissa on eri meininki. Esimerkiksi Petrell myöntää nauttivansa eniten pääkaupungin antimista aivan jossain muualla kuin hektisessä ydinkeskustassa.

– Tykkään olla luonnossa. Se tuo rauhaa ja hyvää vastapainoa. Vanhakaupunki ja Porkkalanniemi, siellä pääsee luontoon ja omiin ajatuksiin, Petrell kertoo ja paljastaa myös harrastavansa valokuvausta. 

– Siellä on hyviä kuvauspaikkoja.

Lue myös: Oulun Kärpiltä kivenkovia hankintoja – Lasse Kukkonen teki "vaarallisen" havainnon Jesse Puljujärvestä: ”Odotan häneltä sitä”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Lennu" ei katso hyvällä, mikäli Hifkin pyhä pelipaita lojuu pukukopin lattialla.
"Lennu" ei katso hyvällä, mikäli Hifkin pyhä pelipaita lojuu pukukopin lattialla.

Jyrähtää tarvittaessa

Lajikulttuuri on kuitenkin sikäli pyhää, että tiettyjä asioita noudatetaan ja kunnioitetaan kiekkokaudesta toiseen. Yksi näistä on joukkueen sisäinen sakkokassasysteemi.

– Pienistä hölmöilyistä ja virheistä sakotetaan. Sitten niitä summia käytetään joukkueen yhteisiin illallisiin tai reissuihin, Petrell kertoo.

Lue myös: Nyt jysähti! Hallitsevan Suomen mestarin tuore kapteeni kertoi rehellisen mielipiteensä: povaa menestystä HIFK:lle ja Kärpille

Siviilissä kiltti ja läpeensä leppoinen Lennart osaa työpaikallaan tulistua tarvittaessa.

– Yksi juttu mitä ei pitäisi ikinä tapahtua, on pelipaita lattialla. Siitä tulee iso sakko. Se on sellainen asia, mitä pitää arvostaa, kapteeni paaluttaa.

– Jos sen (paidan) pudottaa, siitä muistutetaan reippaasti. Niin ei saisi ikinä tapahtua, mutta niin vain tuppaa aina silloin tällöin käymään!

Helsingin IFK avaa liigakautensa tänään Lahdessa Pelicansia vastaan klo 18.30.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eva-Liisa Orupöld, Timo Korhonen, AOP
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Huutokauppakeisarin suosikkimyyjä Mersu-Matti: ”Aki Palsanmäki himoitsee aarteitani” – katso video huikeasta kokoelmasta

Katso video!

Syövän selättänyt Hunks-komistus Jani Kokki miettii elämänmuutosta – ”Kaikki päivät ovat aika samanlaisia”

Katso video!

Romutransu riisui tyllihameensa! Markus Kuotesaho selätti piinaavan kutinahelvetin – ”Munat eivät saa näkyä lehdessä”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!