fbqOho! Nina Mikkonen irtisanoutui vakituisesta työstään ja ryhtyi siivoojaksi - paljastaa syyn blogissaan: "Tartuin innolla tarjoukseen!" | Seiska
Nina Mikkonen

Oho! Nina Mikkonen irtisanoutui vakituisesta työstään ja ryhtyi siivoojaksi - paljastaa syyn blogissaan: "Tartuin innolla tarjoukseen!"

Uutiset | 01.09.2020 14:03

Suurin pudottaja Suomi -voittaja Nina Mikkonen, 56, kertoo Seiskan blogissaan, miksi hän päätti irtisanoutua vakituisesta työstään ja päätyä siivoojaksi.

Nina on työskennellyt muun muassa kampaajana, kotiäitinä, yrittäjänä, kunnanvaltuutettuna ja kokemusasiantuntijana.

- Pääministerimme Sanna Marin sai kohun aikaiseksi ehdottamalla kuusituntista työpäivää ja kertomalla pesevänsä itse oman vessansa. Minusta on hienoa, että niinkin arkinen asia kuin vessanpöntön peseminen onnistuu ministeriltä, joka ajaa pienen ihmisen asiaa. On tärkeää, että näppituntuma duunarin maailmaan pysyy vaikka pytyn pesemisen kautta. Uskokaa tai älkää, se ei kaikilta taitu, Nina pohjustaa alanvaihtoaan blogissaan.

Lue myös: Nina Mikkonen loihtii ravintolatason herkkuruokaa pikkurahalla – katso Suurin pudottaja -voittajan säästövinkit!

- Ai mistäkö tiedän? No, vaihdoin tässä taannoin siivousalalle. Koronan iskiessä jouduin edellisestä työstäni ensin lyhennetylle työviikolle ja sitten lomautetuksi. Sinä aikana aloin tehdä korvauksetta siivouksia ystävilleni, jotka eivät siihen itse kykene.

Nina Mikkonen huomasi pitävänsä siivouksesta, ja sen toimivan lyhytterapiana päänsisäiseen kaaokseen.

- Se auttaa kestämään pollansisäistä sotkua, sen jäsentelyä. Kodin tuoksuessa puhtaalta ja tavaroiden ollessa järjestyksessä sielukin levähtää.

Nina Mikkonen

- Päätin sanoa itseni irti vakituisesta työstä. Halusin työn, jossa näen heti kätteni jäljen. Fyysisen, joka samalla pitää huolen arkiliikunnastani. Olen nuorena tyttönä kesätöikseni siivonnut kaupungintaloa, virastotaloa, palolaitosta ja liikuntasaleja, joten tiedän työn luonteesta jotakin. Hyvän ystäväni Elinan kysyessä, josko lähtisin tekemään hänen kanssaan keikkaluontoisen siivous- ja sisustustyön erääseen toimistoon, tartuin innolla tarjoukseen.

Lue myös: Vaikeassa tilanteessa elävä Nina Mikkonen: Masennus kurkkii olkapäilläni!

- Nautin suunnattomasti, kun saimme joka päivä valtavasti näkyvää aikaiseksi ja kehokin kiitti. 10 000 askelta päivässä tuli kipitettyä kuin itsestään. Työmme lähestyessä loppua huomasin, että tässä se on, tätä haluan nyt tehdä, siivota.

- Käytyäni kentällä voin todeta, että jos nyt eivät koronakilot karise, niin eivät sitten milloinkaan.

Lue koko blogi tästä!

Katso video: Nina kertoo työstään mallina!

Teksti:Milla Leinonen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Ninan albumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!