Nina Mikkonen

Nina Mikkonen loihtii ravintolatason herkkuruokaa pikkurahalla – katso Suurin pudottaja -voittajan säästövinkit!

15.05.2020 15:01

Edesmennyt mediapersoona, valtiotieteen maisteri Timo T. A. Mikkonen antoi vaimolleen Nina Mikkoselle, 55, aikoinaan lempinimen Ninami.

– Tein kuulemma niin naminami-ruokaa, että sain tällaisen lempinimen, Nina naurahtaa.

Nina on vannoutunut kotiruuan ystävä. Aikaisemmassa kodissaan Myrskylässä Mikkosilla oli usein tapana kestitä ystäviä.

Nykyään Nina kokkaa pääosin pojilleen Mikaelille ja Matiakselle.

– Terveellistä ja edullista kotiruokaa, sehän on nyt muodikastakin, kun ihmisillä ei ole varaa kokkailla mitään hanhenmaksapalleroita.

Nykyään Nina loihtii aterioita lähinnä pojilleen Mikaelille ja Matiakselle.
Nykyään Nina loihtii aterioita lähinnä pojilleen Mikaelille ja Matiakselle.

 

Lue myös: Vaikeassa tilanteessa elävä Nina Mikkonen: Masennus kurkkii olkapäilläni!

Vältän punaista lihaa

Edulliset ruuat Nina metsästää tarjouslehtisistä ja käymällä kaupassa ilta-aikaan.

– Aina ei jaksa itse keksiä ruokia, ja tulee päiviä, ettei vaan päässä sytytä. Mainoksista saa myös ruokavinkkejä.

Illalla yhdeksän jälkeen kaupoista saa Ninan mukaan usein elintarvikkeita 60 prosentin alennuksella.

– Kun monilla talous on nyt enemmän tai vähemmän tiukilla, lehtitarjouksia kannattaa käyttää hyödyksi.

– Säästän punaisessa lihassa, sillä ulko- ja sisäpaisti sekä sisäfilee ovat kalliita. Punaisesta lihasta en enää itse niin välitä, mutta pojat haluavat syödä sitä toisinaan.

 

Lue myös: Suurin pudottaja -voittaja Nina Mikkonen avautuu rahahuolistaan: ”Minun luullaan elävän sosiaalituilla!”

Nina tekee isompia annoksia kerralla, sillä kasvavat nuoret miehet kotona syövät paljon.

– Jos teen keittoruuan, siitä riittää sitten seuraavallekin päivälle. Keittoihin tulee parempi maku isommasta satsista ja vain paranee lämmittäessä.

Hyvän aterian voi Ninan mukaan valmistaa työpäivän päätteeksi.

– Suunnittelemalla viikon ruokalistan etukäteen säästää paljon. Kaupassa ei kannata käydä joka päivä, vaan ostaa kerralla usean päivän ruuat. Paistijauhelihasta teen poikien lempiruokaa, makaronilaatikkoa ja pastakastiketta.

Kaunis kattaus ja ruuan esillepano toimivat silmänruokana.
Kaunis kattaus ja ruuan esillepano toimivat silmänruokana.

 

Lue myös: Nina Mikkosen Mikael-pojasta tuli täysi-ikäinen: Omaan kotiin muuttaminen ei ole mahdollista!

Kermaakin kuluu

Nina leipoo usein myös itse leivät ja pullat.

– Se on yksi säästövinkki. Silloin myös tietää, mitä leipomukset sisältävät.

Hän pyrkii kokkaamaan terveellistä ruokaa, joka myös maistuu hyvältä.

– Kanakeitossani on kuohukermaa, mutta yleensä pyrin käyttämään kasvisrasvoja.

Katso Ninan herkkureseptit tuoreimmasta Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Anna Tenhu
Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!