Nina Mikkonen loihtii ravintolatason herkkuruokaa pikkurahalla – katso Suurin pudottaja -voittajan säästövinkit!

Edesmennyt mediapersoona, valtiotieteen maisteri Timo T. A. Mikkonen antoi vaimolleen Nina Mikkoselle, 55, aikoinaan lempinimen Ninami.
– Tein kuulemma niin naminami-ruokaa, että sain tällaisen lempinimen, Nina naurahtaa.
Nina on vannoutunut kotiruuan ystävä. Aikaisemmassa kodissaan Myrskylässä Mikkosilla oli usein tapana kestitä ystäviä.
Nykyään Nina kokkaa pääosin pojilleen Mikaelille ja Matiakselle.
– Terveellistä ja edullista kotiruokaa, sehän on nyt muodikastakin, kun ihmisillä ei ole varaa kokkailla mitään hanhenmaksapalleroita.

Vaikeassa tilanteessa elävä Nina Mikkonen: Masennus kurkkii olkapäilläni!
Edulliset ruuat Nina metsästää tarjouslehtisistä ja käymällä kaupassa ilta-aikaan.
– Aina ei jaksa itse keksiä ruokia, ja tulee päiviä, ettei vaan päässä sytytä. Mainoksista saa myös ruokavinkkejä.
Illalla yhdeksän jälkeen kaupoista saa Ninan mukaan usein elintarvikkeita 60 prosentin alennuksella.
– Kun monilla talous on nyt enemmän tai vähemmän tiukilla, lehtitarjouksia kannattaa käyttää hyödyksi.
– Säästän punaisessa lihassa, sillä ulko- ja sisäpaisti sekä sisäfilee ovat kalliita. Punaisesta lihasta en enää itse niin välitä, mutta pojat haluavat syödä sitä toisinaan.
Nina tekee isompia annoksia kerralla, sillä kasvavat nuoret miehet kotona syövät paljon.
– Jos teen keittoruuan, siitä riittää sitten seuraavallekin päivälle. Keittoihin tulee parempi maku isommasta satsista ja vain paranee lämmittäessä.
Hyvän aterian voi Ninan mukaan valmistaa työpäivän päätteeksi.

– Suunnittelemalla viikon ruokalistan etukäteen säästää paljon. Kaupassa ei kannata käydä joka päivä, vaan ostaa kerralla usean päivän ruuat. Paistijauhelihasta teen poikien lempiruokaa, makaronilaatikkoa ja pastakastiketta.
Nina Mikkosen Mikael-pojasta tuli täysi-ikäinen: Omaan kotiin muuttaminen ei ole mahdollista!
Nina leipoo usein myös itse leivät ja pullat.
– Se on yksi säästövinkki. Silloin myös tietää, mitä leipomukset sisältävät.
Hän pyrkii kokkaamaan terveellistä ruokaa, joka myös maistuu hyvältä.
– Kanakeitossani on kuohukermaa, mutta yleensä pyrin käyttämään kasvisrasvoja.
Katso Ninan herkkureseptit tuoreimmasta Seiskasta!
TILAA SEISKA TÄSTÄ!