Katso kuva!
Jani Toivola

Nyt puhuu Jani Toivola - tilittää avoimesti satojentuhansien eurojen velkakierrettään: "Häpeä oli niin suuri"

Uutiset | 29.12.2020 14:10

Iltalehti uutisoi tiistaina, että ex-kansanedustaja Jani Toivolan velkahelvetti on syventynyt entisestään loppuvuoden aikana.

Lehden mukaan Toivolalla on jäänyt maksamatta kulutusluottoja ja pikavippejä peräti 200 000 euron edestä. Helsingin käräjäoikeus on antanut Toivolalle peräti yhdeksän velkomustuomiota, joiden myötä ex-poliitikko on velvoitettu maksamaan velkojilleen noin 73 000 euroa.

Lisäksi käräjäoikeudessa on vireillä neljä velkomusasiaa, joissa Nordea ja Bank Norwegian hakevat Toivolalta yhteensä yli 120 000 euron saatavia liittyen Toivolalle myönnettyihin kulutusluottoihin ja luottokorttiin. 

Tämän lisäksi Toivolalla on ulosotossa myös muun muassa jäännösveroa sekä päivähoitomaksuja yli 600 euron edestä.

Lue lisää: IL: Jani Toivola syöksyi entistä synkempään velkahelvettiin: kulutusluottoja ja pikavippejä 200 000 eurolla - päiväkotimaksutkin ulosotossa!

"Häpeä oli niin suuri"

Tuoreet uutiset sysäsivät Toivolan kommentoimaan talousahdinkoaan sosiaalisessa mediassa. Toivola kertoo tiistaina puolenpäivän aikaan julkaisemassaan Instagram-päivityksessä, että vaikka uutiset ovat synkkiä, hänellä on katse tulevaisuudessa ja velkojen maksu on vakaana suunnitelmana. Hänellä on velkahelvetissä apunaan oma velkaneuvoja.

- Mä tein yhden elämäni merkittävimmistä päätöksistä toista vuotta sitten kun soitin velkaneuvontaan. Olin istunut puhelin kädessä monta kertaa aikaisemminkin. Rohkeus oli kuitenkin loppunut kesken. Häpeä omasta tilanteesta oli niin suuri että sen avaaminen kenellekkään tuntui mahdottomalta, Toivola kertoo Instagram-päivityksessään.

- Kohtasin äärimmäisen empaattisen ja rauhoittavan virkailijan joka oli samalla myös realistinen peili tilanteeseeni. Sain selkeät ohjeet miten toimia. Teimme suunitelman velkojen maksusta.

Seiskan paparazzi bongasi velkahelvetissä olevan Janin kesällä hikilenkiltä.
Seiskan paparazzi bongasi velkahelvetissä olevan Janin kesällä hikilenkiltä.

Lue myös: Pahasti velkaantunut ex-kansanedustaja Jani Toivola tuulettuu hikilenkeillä - kuvat!

Toivolan mukaan hän näkee tilanteensa nyt kaikesta huolimatta toiveikkaammin kuin pari vuotta sitten.

- Ymmärsin ensimmäistä kertaa miten taloudelliset vaikeudet voi ajaa peruuttamattomiin tekoihin. Onneksi en koskaan päätynyt sille reunalle asti. Kenenkään ei pitäisi päätyä.

"En ole tarinan uhri"

Ex-kansanedustaja myös korostaa, ettei hae syypäätä talousahdinkoonsa ulkopuolelta.

- En missään tapauksessa ole tarinan uhri ja kanna vastuuni. Olen tehnyt paljon töitä itseni kanssa. Se on ollut kivuliasta mutta myös vapauttavaa. Oma kaatuminen inhimillistää kaikkea ympärillä. On pitänyt antaa itsellensä anteeksi ja jatkaa eteenpäin.

- Osana julkista työtä myös tämä on julkista. On nöyryyttävää lukea kun ulkopuoliset pilkkoo yksityisimpiä asioita. Siitäkin hetkestä on katsottava eteenpäin. En voi ottaa enää ulkopuolisten häpeää kannettavakseni. Jokainen velkojen kanssa painiva ihan varmasti kantaa riittävän isoa taakkaa ilmankin.

Lue lisää: Kymppitonnien pikavippikierre! Ex-kansanedustaja Jani Toivola rypee rajussa velkahelvetissä!

Toivola kiittää tuoreessa päivityksessä saamastaan tuesta ja katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen.

- Ensimmäinen kurotus on kaikista vaativin ja moni jää sen alle. Mun ehdoton tuki on ollut lämmin ja ymmärtävä joukko ystäviä ja perhettä. Heidän ainut moitteensa on ollut se etten pyytänyt apua aikaisemmin

- Toivon sydämestäni että jokainen rahahuolien kanssa painiva uskaltaisi pyytää apua heti tänään. Et ole tehtyt mitään sellaista minkä vuoksi menettäisit ihmisarvosi.

- Mä olen monella tavalla etuoikeutettu ja kovalla työllä mulla on hyvätkin mahdollisuudet maksaa velkani. Meidän elämä on tällä hetkellä pääasiasaa tosi hyvää kun ei ole salaisuutta. Ja kun ei ole salaisuutta on vähemmän häpeää. On ulospääsy ja katse tulevaisuudessa.

Lue lisää: Jani Toivolan talousasiat retuperällä – otti kansanedustajana kalliita kulutusluottoja!

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!