fbq
Uutiset
12.06.2020 07:13
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Jani Toivola
Jani Toivolan talousasiat retuperällä – otti kansanedustajana kalliita kulutusluottoja!
Uutiset
12.06.2020 07:13
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiskan selvityksessä paljastui, että entinen kansanedustaja Jani Toivola, 42, on ajautunut vakaviin taloudellisiin vaikeuksiin.

Useita Janin velka-asioita on käsiteltävänä Helsingin käräjäoikeudessa. Jutuissa kulutusluottofirmat hakevat häneltä saataviaan oikeusteitse.

Helsingin käräjäoikeus on antanut jo yhdestä jutusta tuomion, jossa Jani velvoitetaan maksamaan yli 10 000 euroa luottokorttifirmalle.

Lue myös: Kymppitonnien pikavippikierre! Ex-kansanedustaja Jani Toivola rypee rajussa velkahelvetissä!

Muissa neljässä tapauksessa pikavippifirmat hakevat yhteensä yli 40 000 euron saatavia.

Jani suhtautuu velkakäräjiinsä ilmeisen välinpitämättömästi, sillä hän ei ole vastannut yhteenkään kanteeseen määräaikaan mennessä.

Jani Toivolan talousasiat ovat retuperällä.
Jani Toivolan talousasiat ovat retuperällä.

Mätkytkin ulosotossa

Haastehakemuksista selviää Janin hakeneen kulutusluottoja jo kansanedustajana ollessaan. Lainat ovat olleet ehdoiltaan kalliita, sillä yhdessä veloista todellinen vuosikorko on ollut yli 216 prosenttia!

Lue myös: Muistatko mistä ex-kansanedustaja Jani Toivola tuli julkisuuteen? Paluu juurilleen: "Yritin muistaa kuka oli se ihminen kahdeksan vuotta sitten"

Ulosottoviraston papereiden mukaan Janilla on myös muuta velkaa. Vouti karhuaa häneltä parhaillaan liki 4 000 euron mätkyjä.

Janin tilanne vaikuttaa hankalalta. Jos ex-kansanedustaja ei saa pian rahaa mistään, hänellä on kohta yli 50 000 euron ulosottovelat niskassaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »