fbq
Uutiset
03.06.2017 09:31
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus
Niklas Bäckström ja Peter Ahola
Niklas Bäckströmin ja Peter Aholan miljoonatalosotkussa yllätyskäänne: yli 100 000 euron kanne peruttiin!
Uutiset
03.06.2017 09:31
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska kertoi toukokuun alussa uusista käänteistä entisten NHL-ammattilaisten Peter Aholan ja Niklas Bäckströmin kohutalohankkeessa.

Niklas Bäckströmin ja Peter Aholan miljoonalukaaleista valtava jupakka – poliisi tutkii NHL-tähtien talosotkun!

Espoon Westendiin rakennettujen miljoonatalojen ympärillä on kiehunut vuosia, ja riitoja on käsitelty useaan otteeseen myös oikeussaleissa. Ex-kiekkoilijoiden vastapuolena on ollut kaikissa riidoissa talojen rakentamisesta vastannut Max Jääsvuo.

Peter Aholan talo

Monimutkainen vyyhti oli palaamassa käräjille jälleen kerran tällä viikolla. Tarkoitus oli käsitellä, kuka vastaa talot suunnitelleen Aholan arkkitehtivaimon muhkeasta laskusta. Espoon käräjäoikeudesta kuitenkin selviää, että Aholan yritys on yllättäen peruuttanut vaatimuksensa vain viikkoa ennen oikeudenkäyntiä.

Erikoinen ratkaisu

Peruutettu kanne kohdistui Bäckströmin talon arkkitehtikuluihin. Kanteessa väitettiin, että taloprojektin pääurakoitsijana Jääsvuo olisi ollut vastuussa Aholan vaimon yrityksen yli 
100 000 euron saatavasta.

Ennen yllätyskäännettä Jääsvuo oli ehtinyt kiistää vaatimukset. Hän väitti jo aiemmin oikeudessa, ettei urakkasopimukseen sisältynyt talojen suunnittelua. Jääsvuon mukaan arkkitehtipiirrokset olivat olemassa jo ennen rakentamisen aloittamista. Siksi niistä vastaisi taloyhtiö, jonka Ahola ja Bäckström vaimoineen omistavat.

Kun kyse oli näin valtavasta laskusta, on erikoista, että siitä luovutaan viime hetkellä. Lopulta jutusta jäivät vain maksettavaksi osapuolten oikeudenkäyntikulut.

1,7 miljoonan lukaali

Vaikka yksi rakennussotkun monista vaiheista on tullut päätökseen, jatkuu kokonaisuuden selvittäminen yhä. Westendin-kohuriitaa tutkii nimittäin nyt myös Espoon poliisi. Seiska kertoi aiemmin keväällä, että selvitettävänä on, liittyykö tehtyihin rakennussopimuksiin rikoksia.

Talosotku on ryvettänyt vuosien saatossa erityisesti Aholoiden maineen. Perhe onkin pannut talon myyntiin reilu vuosi sitten, mutta se ei ole vielä tähän päivään mennessä mennyt kaupaksi. 190-neliöisen asunnon pyyntihinta on 1 690 000 euroa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »